Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:26 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prăbuşirea falezelor dintre 2 Mai şi Vama Veche revine în atenţia Ministerului Mediului

ro

26 Nov, 2010 02:46 2718 Marime text
Limanu_primar_Iustin_Urdea.jpgPrimarul comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea, afirmă că fenomenul de eroziune costieră s-a accentuat, punând în pericol zona caselor actorilor din 2 Mai

La sesizarea primarului comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea, s-a repus pe tapet problema falezelor care se prăbuşesc în localitatea 2 Mai.

Potrivit edilului, ministrul Laszlo Borbely a fost informat despre prăbuşirea falezelor pe porţiunea dintre localităţile 2 Mai şi Vama Veche. „Studiul de fezabilitate pentru reabilitarea falezelor va fi refăcut pentru că soluţia dată iniţial nu mai este de actualitate. Problema este că în localitatea 2 Mai acest fenomen a avansat şi în zona din dreptul caselor, în perimetrul celebrelor vile ale actorilor mai exact, dar şi în dreptul unităţii militare, la ieşirea din 2 Mai, pe o porţiune de aproximativ un kilometru, până la intrarea în Vama Veche. Este un fenomen accentuat de eroziune costieră şi trebuie oprit, pentru că sunt puse în pericol şi case", a afirmat primarul comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea. Se pare că la fenomenul de degradare a falezelor contribuie atât acţiunea valurilor, cât şi infiltrarea apei pluviale.

Autoritatea locală din Limanu este în plină procedură de achiziţie pentru realizarea portului turistic în localitatea 2 Mai. Deschiderea ofertelor este programată să aibă loc pe 13 decembrie, începând cu ora 12.00, la sediul primăriei din Limanu, str. Castanului. Investiţia va fi finanţată de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului prin HG nr. 120/17.02.2010. Portul va fi amplasat la Pescăria 2 Mai. Prin acest proiect va fi reabilitat digul vechi de 40 de ani şi va fi extins. Proiectul include locuri de pescuit pentru cei pasionaţi de acest hobby, căsuţe şi spaţii de acostare pentru ambarcaţiuni mici. Potrivit primarului Nicolae Iustin Urdea, de această lucrare complexă s-au arătat interesate şi firme de peste hotare, mai exact din Italia, Franţa şi Germania. Contractul având ca obiect achiziţia execuţiei lucrărilor de construcţii aferente obiectivului „Port pentru ambarcaţiuni mici turistice şi pescăreşti în localitatea 2 Mai", inclusiv a serviciului de proiectare în faza PAC (Proiect autorizaţie de construite), PT (proiect tehnic) + CS (caiet de sarcini) + DDE (detalii de execuţie) a fost estimat la 7.785.200 de euro fără TVA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • c.constantin 26 Nov, 2010 08:03 este vorba de aceiasi,, amarati de actori,,care se plangeau ca salariile guvernantilor ii fac muritori de foame ?...ptiu drace,prefacut neam avem !