Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:12 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mariana Gaju „Sper ca proiectele respinse sa fie reanalizate"

ro

19 Jun, 2009 02:54 1026 Marime text
mariana_gaju_04.jpgLa începutul lunii, filiala Constanţa a Asociaţiei Comunelor din România, condusă de Mariana Gâju, a înaintat Ministerului Agriculturii un protest faţă de respingerea unor proiecte de 60, 65 şi 70 de puncte, depuse spre finanţare pe Măsura 322 

ACoR Constanţa a arătat atunci că, în sesiunea din noiembrie - decembrie 2008, au fost depuse 32 de proiecte pe această măsură, privind „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale", dar niciunul nu a fost declarat eligibil.

Mariana Gâju şi-a exprimat nemulţumirea în legătură cu faptul că nu a fost suplimentată lista cu toate proiectele eligibile de 60, 65 şi 70 de puncte, care au fost la fel de bune ca şi cele selectate, dar diferenţiate doar de criteriile de sărăcie şi de integrarea unei componente sociale. Preşedintele Asociaţiei Comunelor din Constanţa a tras un semnal de alarmă în condiţiile în care mai sunt disponibili pentru această măsură circa 750 de milioane de euro.

Zilele acestea, preşedintele ACoR Constanţa şi-a exprimat speranţa că toate aceste proiecte vor fi reanalizate, având în vedere faptul că s-a modificat ghidul solicitantului şi grila de punctaj. Protestul ACoR, care a fost trimis şi la Bruxelles, cere, potrivit Marianei Gâju, şi eliminarea gradului de sărăcie pentru care comunităţile locale au fost depunctate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii