Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alimentarea cu apã în Aliman şi Dunãreni, gata în curând

ro

24 Jun, 2011 00:13 1736 Marime text
Topalu_primar_Gheorghe_.jpgSistemul de alimentare cu apã a localitãţilor Aliman şi Dunãreni va fi gata în curând.

Primarul comunei Aliman, Gheorghe Topalu, ne-a declarat cã la Aliman reţeaua de alimentare cu apã este gata în proporţie de 80%. În momentul de faţã, pânã la darea în folosinţã a noii reţele, se foloseşte tot reţeaua veche, însã cea nouã va fi inauguratã în curând. „Sperãm ca în maxim o lunã sã fie gata", ne-a declarat edilul comunei Aliman. Valoarea investiţiei este de peste şase miliarde de lei vechi fãrã TVA.

La Dunãreni, lucrãrile la sistemul de alimentare cu apã sunt realizate în procent de 95%. „Mai sunt de montat un kilometru de reţea şi hidranţii de incendiu", a afirmat primarul Gheorghe Topalu. Potrivit primarului comunei Aliman, reţeaua de alimentare cu apã mãsoarã în total aproximativ 13 km. Din aceastã lungime totalã, reţeaua veche, ce trebuie reabilitatã şi modernizatã, este de 11 km. Administraţia localã s-a ocupat de construirea bazinului de alimentare cu apã încã din 2009. Investiţia se cifreazã la aproximativ şapte miliarde de lei vechi, banii fiind asiguraţi atât de la bugetul local, cât şi prin sprijinul Consiliului Judeţean.

O altã prioritate este şi reconstrucţia clãdirii Primãriei Aliman. Primarul Topalu a precizat cã sediul este realizat în proporţie de 80%. „Sper sã terminãm anul acesta, pentru cã nu vreau ca iarna sã ne gãseascã tot în Cãminul Cultural pentru cã ar fi o problemã cu încãlzirea. Nu am avut pânã acum fondurile necesare. În perioada 1 ianuarie - 1 mai a fost mai greu pentru cã am stat foarte prost cu încasãrile, dar sper de acum sã ne descurcãm mai bine", a subliniat edilul comunei Aliman.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii