Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alimentare cu apa in Cartierul Eroilor din Agigea

ro

25 Sep, 2009 04:09 1372 Marime text

agigea_primar_cristian_carjaliu_04.jpgPrimarul Cristian Cîrjaliu a rezolvat problema introducerii în intravilan a terenurilor acordate tinerilor în baza Legii 15/2003

Primăria Agigea demarează introducerea conductei de alimentare cu apă pe străzile din Cartierul Eroilor.

În acest cartier de tineret, 40% dintre loturi sunt în curs de obţinere a autorizaţiei de construcţie, 5% dintre case sunt finalizate, iar alte 20 de procente sunt în curs de finalizare. Loturile de casă au fost acordate de primărie în baza Legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală. În paralel cu aceste lucrări, administraţia locală va demara şi pietruirea drumurilor, care va începe, cel mai probabil, luna viitoare. Potrivit primarului Cristian Cîrjaliu, din septembrie 2008 şi până în septembrie 2009, s-a reuşit intrarea în legalitate a acestor terenuri acordate tinerilor, dar pe care fostul edil a uitat să le treacă în intravilan la vremea respectivă. „Acesta a fost unul dintre obiectivele mele din campanie", a adăugat primarul comunei Agigea.

Un alt obiectiv important al primarului Cristian Cîrjaliu a fost dus la îndeplinire. Este vorba despre rezolvarea problemei transportului copiilor din Lazu şi zona Sanatoriu către şcoală. „Cele două microbuze şi-au început traseul la începutul anului şcolar şi funcţionează după programul elevilor. Astfel, sunt curse între 7.00 şi 8.00, 12.00 - 13.00 şi 17.00 - 18.00".

Pe lângă proiectele pe care le are în derulare, Primăria Agigea se confruntă şi cu aspecte mai puţin pozitive, în activitatea de zi cu zi. Este vorba despre faptul că la nivelul administraţiei locale a avut loc o restructurare de personal. „Din cauza crizei economice, au fost trimise în şomaj opt persoane din cadrul Poliţiei Comunitare", ne-a declarat primarul Cîrjaliu, care a precizat că primăria nu stă bine la capitolul colectare de venituri la bugetul local. Potrivit edilului, selecţia poliţiştilor comunitari a avut loc în baza unor teste psihologice întocmite după un sistem american de selecţie a cadrelor. Cei opt oameni la care primăria a renunţat din lipsă de fonduri au obţinut la această evaluare punctaje mai mici în comparaţie cu restul colegilor.

În momentul de faţă, administraţia locală din Agigea aşteaptă soluţionarea contestaţiei în ce priveşte licitaţia pentru construcţia unei grădiniţe noi în localitate, pentru a se apuca de treabă cât mai repede posibil.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii