Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:16 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A treia ediţie a Zilei Comunei Primarul Constantin Micu oferă distincţii noilor cetăţeni de onoare ai Tuzlei

ro

30 Sep, 2011 02:09 2403 Marime text
tuzla_cetateni_constantin_micu.jpgSărbătoare mare mâine pentru localnicii din Tuzla. În prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, dar şi a conducerilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa şi a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, pe platoul din faţa Primăriei va avea loc Ziua Comunei Tuzla.

De dimineaţă şi până seara, locuitorii vor putea asista la spectacolele cu formaţii şi ansambluri artistice locale, dar vor primi şi tradiţionalii mici şi bere. Veniturile necesare pentru organizarea acestui eveniment vin exclusiv din sponsorizări, iar suma totală la care se ajunge este de aproximativ 5.000 de lei. Aceasta este cea de-a treia ediţie pe care autorităţile locale o organizează pentru locuitorii comunei. Primarul comunei, Constantin Micu, spune că este pregătit indiferent de câţi localnici vor veni la sărbătoare. Pe lângă ansamblurile artistice care vor evolua, vor avea loc şi demonstraţii ale copiilor din comună care practică arte marţiale şi Karate. Pe lângă invitaţii de la judeţ, va fi prezentă şi o delegaţie din Turcia, în frunte cu primarul comunei Gure, cu care Tuzla este înfrăţită.

Ei sunt viitorii cetăţeni de onoare

De Ziua Comunei, aşa cum a declarat în urmă cu o lună, primarul Constantin Micu va înmâna titlul de cetăţean de onoare al localităţii, Afroditei Marcoşanu, director la Şcoala cu Clasele I-VIII din localitate şi lui Paraschiv Datcu, şeful Poliţiei Locale de la Tuzla. Titlurile le sunt acordate celor doi pentru viaţa pe care au dedicat-o activităţii didactice, respectiv ordinii şi pazei în comună, ambii având peste 25 de ani de activitate numai în comună.

Acordarea acestor titluri se va face în cadru festiv, mâine, la ora 12.00, la deschiderea Zilei Comunei, care anul acesta va ţine doar o zi. Pe lângă diplome, cei doi cetăţeni de onoare vor avea parte şi de beneficiile ce revin din acordarea acestor distincţii. Primarul Constantin Micu spune că aceştia îşi merită pe deplin distincţiile, pentru că au dat dovadă de seriozitate pe parcursul deceniilor pe care le-au dedicat muncii lor fără a ţine seama că la conducerea comunei au trecut candidaţi sprijiniţi de partide de diferite coloraturi politice. Afrodita Marcoşanu este director la Şcoala cu clasele I-VIII din localitate, aflată în această funcţie de 33 de ani. Până va ieşi la pensie mai are cinci ani, însă în această perioadă vrea să definitiveze toate proiectele pe care le are în plan, inclusiv să vadă şcoala din localitate finalizată, lucru care se va întâmpla chiar până la finele acestui an. Intenţionează şi formarea unui Consiliu Reprezentativ al Părinţilor, care să aibă personalitate juridică şi care să se poată implica activ în viaţa şcolii, dar şi o asociaţie sportivă a şcolii. Şeful Poliţiei Locale de la Tuzla, Paraschiv Datcu, are 27 de ani de activitate numai în Tuzla.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii