Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ajutati-o pe Bianca sa nu ajunga intr-un scaun cu rotile!

ro

13 Jun, 2009 02:33 4412 Marime text

bianca_e.jpgÎncă mai sunt un copil şi mi-aş dori să mă ajute cineva să merg mai departe

Cu câteva zile în urmă, pe adresa de e-mail a redacţiei primeam mesajul unei adolescente. Un strigăt de disperare, de fapt, prin care o tânără de 15 ani ne implora să o ajutăm şi se întreba dacă nu cumva e singură pe lume. 

Acest mesaj îl transmitem mai departe, în speranţa că vor fi persoane care vor pune mână de la mână şi o vor ajuta pe Bianca, o elevă din comuna Valu lui Traian. Are amiotrofie spinală progresivă, o boală genetică care cauzează pierderea capacităţii de a folosi sistemul muscular, la care se adaugă diagnosticul de hernii intraspongioase de tipul T11 şi L14. Pe înţelesul tuturor, în cazul în care nu este supusă unor şedinţe constante de recuperare, fata îşi va petrece  restul vieţii în fotoliu rulant. „Îmi este greu să scriu aceste rânduri despre mine (...). Pentru mine şi părinţii mei a devenit un viitor plin de obstacole pe care eu le întâlnesc din cauza neputinţei provocate de aceste boli. Poate că vă sunt ciudat, dar eu chiar mă consider un copil norocos. De ce? Pentru că nu puteam să mă nasc într-o familie mai bună, care să mă iubească şi să mă accepte aşa cum sunt şi căreia îi sunt foarte recunoscătoare. (...) Nu pot să zic că am avut o copilărie frumoasă deoarece, de mic copil, eu şi părinţii mei ne-am confruntat cu foarte multe obstacole. Tot timpul trebuia să fiu supravegheată şi ajutată de ei", povesteşte fata pe pagina de Internet www.savebianca.ro. Problemele s-au înmulţit anul trecut, când Bianca a început să meargă la liceu, şi şi-a dat seama că are nevoie în permanenţă de ajutorul cuiva. „Nu mă pot urca în mijloacele de transport fără ajutorul acordat de cei din jurul meu. Mă ridic cu foarte mare greutate din poziţia şezut, din pat, sprijinindu-mi mâinile pe genunchi, pentru a mă echilibra. Cad foarte uşor. (...) Cu toate că impactul căzăturilor este destul de puternic, după câteva momente mă ridic şi merg mai departe". Îngrijirea medicală şi terapia fizică ar putea ajuta la prevenirea apariţiei complicaţiilor şi la asigurarea unei vieţi mai bune pentru persoanele care au amiotrofie spinală. Terapia fizică, însă, necesită un sprijin financiar pe care familia Biancăi nu-l are. Mama adolescentei, Maria Velichea, povesteşte că a găsit un sanatoriu în Vâlcele, judeţul Covasna, unde Bianca ar putea merge la terapie. Şedinţele sunt gratuite, dar familia Biancăi nu are bani de transport şi de celelalte cheltuieli pe perioada celor 18 zile de recuperare. Fata ar putea face terapie şi acasă, în cazul în care ar avea o bicicletă medicinală, dar cum spuneam, familia adolescentei nu dispune de mijloace financiare pentru a o ajuta. Însă, stă în puterea noastră să-i redăm acestui copil zâmbetul pe buze.

Persoanele care vor să o ajute pe Bianca pot face donaţii în contul:

RO70RZBR0000060011008342 în RON, deschis la Raiffeisen Bank,

sau o pot contacta pe mama fetei,

Maria Velichea, la numărul de telefon 0727275667.

„Încă mai sunt un copil şi mi-aş dori să mă ajute cineva să merg mai departe, să rezist la destinul meu, oricât de greu ar fi. Şi, poate, într-o bună zi, Dumnezeu şi semenii săi se vor gândi să mă ajute sau să mă sprijine măcar cu sfaturi, ca să nu îmi închei viitorul în scaunul cu rotile. Pentru mine ar deveni un viitor negru şi tragic".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ela 08 Sep, 2009 15:23 pacat ca e bolnava