Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:58 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un prim pas spre Final Four (galerie foto)

ro

14 Feb, 2009 02:44 1118 Marime text

volei_CVM_Tomis_Metallurg_Zhlobin_24.jpgPartida dintre CVM Tomis şi Metallurg Zhlobin a fost precedată de un moment de reculegere în memoria lui Marian Cozma

Club Volei Municipal Tomis a învins, joi seară, formaţia din Belarus, Metallurg Zhlobin, cu scorul de 3-1 (25-19, 25-14, 25-27, 25-17), în manşa tur a sferturilor de finală ale GM Capital Challenge Cup. Returul va avea loc miercuri, la Zhlobin.

Campioana României a făcut un pas important spre calificarea în Final Four-ul Cupei Challenge, după ce s-a impus în prima partidă din sferturi cu bieloruşii de la Zhlobin. După ce primele două seturi au fost un galop de sănătate pentru echipa pregătită de Stelio de Rocco, care le-a tranşat în favoarea ei, cu 25-19, 25-14, setul trei părea a merge tot în favoarea constănţenilor. După ce a condus pe tot parcursul celui de-al treilea parţial, CVM Tomis avea patru şanse de a câştiga partida cu 3-0, la scorul de 24-20. Oaspeţii profită însă de un moment de relaxare a constănţenilor, revenind şi câştigând setul cu 27-25. Echipa de pe litoral nu a mai făcut însă paşi greşiţi şi a câştigat parţialul al patrulea, adjudecându-şi meciul cu scorul de 3-1. Astfel, Tomis este nevoită să câştige două seturi în returul de peste o săptămână, din Belarus, pentru a accede în careul de aşi al competiţiei europene. La finalul meciului, căpitanul campioanei României, Radu Began, a declarat că jocul adversarei nu a reprezentat o surpriză pentru echipa sa. „Cred că pe finalul setului trei ne-am relaxat puţin. Nu ne-au surprins, pentru că nu au arătat ceva în plus atunci. Sperăm să facem un joc bun acolo şi să ne calificăm", a spus Began.

depuneri_de_coroane_si_lumanari_comemorare_Marian_Cozma_23.jpgSuporterii constănţeni, alături de „Păsărilă"

Înaintea începerii meciului s-a ţinut un moment de reculegere în memoria handbalistului Marian Cozma. De asemenea, în timpul partidei şi la final, galeria constănţeană i-a scandat numele jucătorului, precum şi mesajul „Te vom iubi mereu!", în timp ce pe noua tabelă de marcaj din sală au rulat imagini din meciurile pivotului ucis săptămâna trecută, în Ungaria. Sala Sporturilor a fost plină până la refuz, aproximativ 2.000 de spectatori urmărind această partidă. În acelaşi timp, în faţa sălii, în locul special amenajat pentru ca oamenii să aducă un ultim omagiu fostului handbalist român, constănţeni de toate vârstele aprindeau câte o lumânare în memoria lui „Păsărilă". Altfel, un grup de suporteri constănţeni  s-a deplasat, ieri, la Bucureşti, pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Marian Cozma. De asemenea, joi, componenţii echipei HCM Constanţa au trecut pe la familia Cozma pentru a depune coroane de flori şi pentru a-şi lua la revedere de la Marian. „Este un moment greu, dureros să îl vedem în sicriu, pentru că eram obişnuiţi să îl vedem întotdeauna râzând. Îi vom dedica orice victorie şi orice gând bun", a declarat extrema dreapta, Laurenţiu Toma.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii