Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:36 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima sansa la o cupa europeana

ro

15 Apr, 2010 03:20 1275 Marime text
cstomis.jpgCS Tomis are de recuperat patru puncte în ultimele cinci etape ale sezonului, pentru a-şi îndeplini obiectivul propus la începutul actualei ediţii de campionat

Neînvinsă de şase etape, formaţia feminină de handbal CS Tomis Constanţa speră să continue seria rezultatelor pozitive şi după meciul pe care îl va disputa sâmbătă în deplasare în compania celor de la HCM Roman, contând pentru etapa a XXII-a din Liga Naţională.

După ce cea mai parte a sezonului a dezamăgit din nou prin evoluţiile şi rezultatele oscilante care au scos-o din lupta pentru calificarea într-o cupă europeană, echipa de pe litoral încearcă să recupereze pe ultima sută de metri terenul pierdut şi să îndeplinească obiectivul propus. După eşecul previzibil din etapa a XVI-a contra Oltchimului, CS Tomis a mai cedat doar două puncte în următoarele meciuri şi s-a apropiat la patru puncte de locul 5, ultimul care asigură accesul în sezonul viitor al cupelor europene. Cu doar cinci etape înainte de finalul campionatului, formaţia pregătită de Ion Crăciun este obligată să învingă sâmbătă, la Roman, echipa locală, HCM (locul 4, 28 puncte). Se anunţă un meci extrem de echilibrat, după ce în partida tur de la Constanţa, cele două formaţii au luptat pentru victorie până la ultimul fluier al arbitrului. La finalul unui meci foarte tensionat, disputat la începutul anului, echipa de pe litoral, aflată atunci într-o situaţie nu tocmai favorabilă (foarte aproape de locurile retrogradabile), a reuşit să se impună cu scorul de 20-19. Meciul de la Roman va fi condus de o brigadă de arbitri formată din Gheorghe Bejenariu (Piteşti) şi Alin Cârligeanu (Bucureşti). Runda cu numărul 22 a Ligii Naţionale mai programează la sfârşitul acestei săptămâni partidele: Ştiinţa Bacău - Rapid CFR Bucureşti, Dunărea Brăila - HCM Ştiinţa Baia Mare, Rulmentul Braşov - Universitatea Reşiţa şi HCM Buzău - Oţelul Galaţi. Jocul dintre Universitatea Cluj şi HC Zalău se va disputa vineri, de la ora 15.30, în timp ce confruntarea dintre CSM Cetate Deva şi Oltchim va avea loc pe 22 aprilie, de la ora 18.00.

Oltchim şi-a asigurat titlul de campioană

Sezon perfect pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea, care se află la un pas de finala Ligii Campionilor, iar aseară a reuşit să-şi asigure matematic un nou titlu de campioană a României, al 16-lea din istoria clubului, după ce a învins, cu 42-25 (22-14), pe Universitatea Jolidon Cluj, într-o restanţă din etapa a 21-a a Ligii Naţionale. Pentru „galacticele" lui Radu Voina a fost şi un antrenament util înaintea returului cu Gyor, din semifinalele Ligii Campionilor, programat duminică, de la ora 17.15, la Râmnicu Vâlcea. Elevele lui Radu Voina au acum 12 puncte în plus faţă de ocupanta poziţiei a doua, o diferenţă ce nu mai poate fi recuperată în ultimele cinci etape din acest sezon. Clasament: 1. Oltchim Râmnicu Vâlcea, 42 puncte; 2. Universitatea Cluj - 30; 3. HCM Baia Mare - 29; 4. HCM Roman - 28; 5. HC Zalău - 28.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii