Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tomis se intareste

ro

06 Jun, 2008 00:00 1494 Marime text
1212695243.jpg

Gheorghe Slabu: "Pentru ca obiectivul nu poate fi altul decat accederea in cupele europene, vom mai avea achizitii de valoare"

Dupa cel mai slab sezon din ultimii trei ani pentru formatia feminina de handbal CS Tomis, conducerea clubului a trecut la restructurari masive atat in randul staff-ului tehnic, cat si in lotul de jucatoare. In aceste conditii, campania puternica de achizitii anuntata de conducerea gruparii de pe litoral a inceput cu transferul portarului maghiar Fekete Csilla, care a semnat un contract pe doi ani cu gruparea dobrogeana. Jucatoarea, care era in probe de cateva zile la Constanta, i-a convins pe cei din conducerea tehnica sa o achizitioneze. "E o portarita care a multumit conducerea tehnica. Aveam nevoie de cineva pentru acest post, unde eram deficitari", a declarat presedintele echipei Tomis, Gheorghe Slabu. Fekete Csilla are 28 de ani si a fost adusa de la echipa Cornexi Alcoa, din prima liga ungara. Gheorghe Slabu a precizat ca mai asteapta in aceste zile o alta jucatoare din Ungaria, fara a dezvalui postul pe care joaca. Altfel, tratativele cu cele doua internationale azere pe care Tomisul le avea in vedere pentru un transfer au esuat, din cauza pretentiilor financiare exagerate ale acestora. Presedintele Tomisului a anuntat, insa, alte achizitii de valoare care vor ajunge la Constanta. "Pentru a evita pe viitor astfel de contraperformante, vom intari echipa. Cum sezonul urmator obiectivul nu poate fi altul decat accederea in cupele europene, vom mai avea achizitii de valoare", a declarat Slabu. Singura jucatoare care a mai semnat cu gruparea constanteana este Mihaela Ignat, transferata inainte de finalul sezonului de la formatia HCM Roman. Perioada de transferuri se va incheia pe data de 20 iunie, timp in care la Constanta ar urma sa soseasca mai multe jucatoare de valoare atat din tara, cat si din strainatate.

Jucatoare pe lista de transferuri

Ratarea prezentei intr-o cupa europeana dupa trei ani a dus la luarea unor masuri in cadrul echipei constantene. Astfel, o prima masura a fost luata deja, fiecare jucatoare a fost penalizata cu sume intre 5 si 25 la suta din salariul pe lunile aprilie si mai, iar conducerea tehnica a fost sanctionata conform regulamentului intern al clubului. De asemenea, dezamagit si de jocul din acest sezon a unor jucatoare, presedintele CS Tomis, Gheorghe Slabu, a anuntat si o serie de nume ce vor fi puse pe lista de transferuri. Printre ele se numara Andreea Dospin, Dorina Jerebie, Anisoara Marcu si Cristina Strungaru, in timp ce Diana Drutu si Cristina Georgescu sunt si ele candidate la aceasta lista, o decizie in privinta lor urmand a fi luata pana pe data de 15 iunie. Formatia CS Tomis Constanta s-a clasat la finalul editiei 2007/2008 a Ligii Nationale de handbal, pe locul 7, ratand, pentru prima data dupa trei ani, participarea intr-o cupa continentala.

Scris de: {autor}Paul SERBAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii