Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:41 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

TAS decide retrogradarea in Liga I

ro

05 Jun, 2009 02:59 795 Marime text

farul.jpgDecizia în cazul nocturnei de la Iaşi ar putea fi anunţată pe data de 8 iunie

FC Farul aşteaptă în aceste zile decizia finală a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în cazul „nocturna", care ar putea salva de retrogradare formaţia constănţeană.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne ar fi trebuit să dea soluţia în cazul „nocturna" pe 18 mai, dar termenul s-a prelungit. Se pare totuşi că speţa a fost discutată, judecătorii au deliberat, dar mai durează până va fi anunţat verdictul, totul ţinând acum de întocmirea actelor finale. În ceea ce priveşte răspunsul final al TAS în ambele tabere domină optimismul. „Sperăm să evităm retrogradarea, fiindcă aşteptăm încă raspunsul de la TAS şi putem primi cele trei puncte. Nu e normal să fie întoarsă o decizie a arbitrului, dar s-a întâmplat aşa pentru că era în joc o sumă mare din contractul privind televizarea partidei", a spus directorul executiv al „marinarilor", Dan Pâra. De cealaltă parte antrenorul echipei Poli Iaşi, Cristiano Bergodi, este convins că Tribunalul va da câştig de cauză grupării moldovene. „Meciul cu Farul a fost câştigat pe teren şi nu are cum să fie schimbat acest fapt. Atâta timp cât în ţară trei comisii au dat câştigat de cauză Iaşului, nu văd de ce forul de la Lausanne ar schimba această decizie. Plus că meciul s-a jucat şi a fost câştigat de Poli Iaşi. Sunt convins că la data de 8 iunie, când trebuie să vină răspunsul de la TAS, se va demonstra că am avut dreptate şi Poli Iaşi a scăpat de la retrogradare", a afirmat Cristiano Bergodi. Până atunci însă Farul trebuie neapărat să învingă în ultima etapă pe terenul celor de la CS Otopeni pentru a-şi păstra speranţele la salvare. În acelaşi timp Poli Iaşi trebuie să piardă meciul pe care îl va disputa în Giuleşti. Înainte de ultima etapă, Farul este pe locul 16 cu 30 de puncte iar Poli Iaşi se clasează cu două poziţii mai sus, având 36 de puncte.

LPF a modificat ora disputării ultimei etape

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, joi, că partidele din etapa a XXXIV-a a Ligii I, ultima a campionatului, vor începe de la ora 20.00 şi nu 20.45 aşa cum a fost anunţat iniţial. Meciurile ultimei runde, se vor disputa miercuri, 10 iunie, iar regulamentul prevede ca toate jocurile să se dispute de la acceaşi oră. GSP TV trebuie să mai stabilească ce partide vor putea fi urmărite în ultima etapă, transmisiunile urmând să se facă alternativ. Din punct de vedere al instalaţiilor de nocturnă nu este niciun fel de problemă, pentru că toate echipele care vor juca pe teren propriu dispun de această facilitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii