Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:05 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stângă, învins de fosta echipă

ro

08 Dec, 2008 03:10 493 Marime text

HCM şi Ştiinţa Bacău continuă să meargă cap la cap în Liga Naţională, după succesele din etapa disputată sâmbătă

Liderul la zi al Ligii Naţionale de handbal, Handbal Club Municipal Constanţa, a învins, sâmbătă, pe teren propriu, formaţia Lignitul Pandurii Târgu Jiu, cu scorul de 28-25 (10-11), într-un meci contând pentru etapa a XI-a.

Fostul tehnician al HCM-ului, Vasile Stângă, a revenit la Sala Sporturilor, de data aceasta, ca adversar, antrenor al echipei Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Partida a fost una extrem de echilibrată, în special, în prima repriză, atunci când tehnicianul constănţenilor, Zoran Kurtes, a preferat să trimită în teren o echipă formată mai mult din jucătorii de rezervă. Prima jumătate a meciului a consemnat reveniri spectaculoase pe tabelă, pentru ambele formaţii. Astfel, în minutul 4, oaspeţii conduceau cu scorul de 3-2, pentru ca 13 minute mai târziu, tabela să indice 8-3 pentru HCM. În doar câteva minute, echipa gorjeană revine din nou şi preia conducerea la scorul de 9-8. O dată cu revenirea în teren a lui George Buricea şi Laurenţiu Toma în partea secundă, formaţia constănţeană s-a distanţat clar pe tabelă, conducând la mijlocul reprizei a doua cu scorul de 24-17. Finalul a consemnat numeroase ratări în ambele tabere, gazdele obţinând în final victoria, la o diferenţa de doar trei goluri, 28-25. De la Handbal Club Municipal s-au evidenţiat Alexandru Csepreghi, care a fost golgheterul meciului, cu şase reuşite, fiind urmat de fostul timişorean, Marius Sadoveac, cu patru goluri, în timp ce de la formaţia pregătită de Vasile Stângă, cei mai buni marcatori au fost Robert Stanciu şi Lucian Apolzan (cu câte patru goluri). Etapa viitoare, echipa constănţeană va juca la Timişoara împotriva formaţiei locale, Poli. Meciul este programat să se dispute miercuri, 10 decembrie.

CSM Medgidia, la al doilea eşec consecutiv

Cealaltă formaţie constănţeană, CSM Medgidia, a suferit cea de-a doua înfrângere consecutivă în campionat, fiind învinsă chiar la ea acasă, de Bucovina Suceava, cu scorul de 22-26 (9-13). În urma acestui eşec, echipa pregătită de Ion Crăciun a coborât până pe locul 10 în clasamentul Ligii Naţionale. În alte partide disputate în cadrul etapei a XI-a, s-au înregistrat următoarele rezultate: HC Odorhei - Steaua 25-32 (11-15), Minaur Baia Mare - Dinamo Bucureşti 27-30 (14-14), CSM Oradea - UCM Reşiţa 32-41 (16-22), Universitatea Cluj - Poli Timişoara 28-28 (14-15) şi CS Piteşti - Ştiinţa Bacău 25-34 (12-18). Cu două etape înainte de finalul turului, în clasament conduce în continuare echipa pregătită de Zoran Kurtes, fiind urmată de Ştiinţa Bacău, ambele cu câte 18 puncte. Locurile 3 şi 4 sunt ocupate de UCM Reşiţa şi Dinamo, cu 17, respectiv 16 puncte. După victoria cu Odorhei, campioana en-titre, Steaua Bucureşti, a mai urcat un loc, ocupând poziţia a şasea, cu 12 puncte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii