Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:07 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sistemul de punctaj avantajeaza liderii

ro

05 Aug, 2004 00:00 919 Marime text

S-a schimbat regulamentul in Divizia Nationala de rugby

Pentru a obtine cat mai multe puncte si a ramane in topul clasamentului, RC Farul trebuie sa invinga pe teren propriu la diferente cat mai mari de scor si sa inscrie cel putin patru eseuri # Pentru o astfel de victorie, constantenii ar primi cinci puncte, in timp ce pentru o infrangere la scor n-ar obtine nici un punct * Campionatul incepe pe 28 august, in prima etapa RC Farul urmand sa joace in deplasare, cu CSM Bucovina Suceava * Constantenii au reluat antrenamentele si au ca obiectiv pentru noul sezon clasarea in primele sapte echipe

Federatia Romana de Rugby a decis, zilele trecute, sistemul de punctaj care se va aplica in noua editie a campionatului de rugby, Divizia Nationala. Noile reguli vor mari "prapastia" dintre codase si echipele din fruntea competitiei. Daca pana acum o formatie primea cate un punct pentru fiecare meci disputat, chiar daca pierdea, acum ea poate ramane dupa 18 meciuri la cota 0, in cazul in care este invinsa de fiecare data la o diferenta mai mare de sapte puncte. Se vor acorda patru puncte pentru o victorie obisnuita si cinci puncte pentru victoria la mai mult de sapte puncte diferenta si cu marcare de patru eseuri. Echipele care pierd la o diferenta mai mica de sapte puncte se aleg cu un punct, in timp ce formatiile care termina la egalitate se aleg cu doua puncte. Nu conteaza asadar cate eseuri marcheaza o echipa care a pierdut, intrucat aceasta nu obtine nici un bonus. In cazul in care o echipa nu se prezinta la meciul oficial, i se va scadea un punct din clasament. In Divizia Nationala de rugby, editia 2004/2005, se afla urmatoarele zece echipe: Steaua, Dinamo, "U" Cluj, Contor Zenner Arad, RC Farul Constanta, Stiinta Petrosani, CSM Bucovina, Minerul Lupeni, Remin Baia Mare si Rulmentul Barlad. Prima etapa se va disputa pe data de 28 august, RC Farul urmand sa dispute primul meci in deplasare, la CSM Bucovina. Tot pe 28 august, Dinamo va juca la Baia Mare, in timp ce Steaua se va deplasa la Barlad. Proaspat promovata Minerul Lupeni va primi acasa vizita Universitatii Cluj, in timp ce, la Petrosani, Stiinta va juca impotriva lui Contor Zenner Arad.

Fosta campioana vrea sa evite retrogradarea

RC Farul are in palmares mai multe titluri nationale, echipa de pe litoral fiind, in ultimele decenii, o prezenta constanta a primului esalon si o obisnuita a podiumului. Din nefericire, situatia formatiei noastre s-a schimbat dramatic in ultimul an, RC Farul aflandu-se intr-o criza financiara acuta, care si acum, inaintea inceperii unui nou sezon, pare fara iesire. Multi jucatori de valoare au parasit litoralul, iar cei ramasi au fost obligati in vacanta sa lucreze ca bodyguarzi pentru a-si putea intretine familiile. Functionand la "cota de avarie", RC Farul spera ca in noul sezon sa se mentina undeva la mijlocul clasamentului, incercand sa evite retrogradarea. Situatia se poate modifica in bine daca, pe parcursul competitiei interne, la echipa noastra ar aparea sponsori puternici. In acest caz, echipa ar putea "trage" din nou pentru un loc in primele patru echipe ale Diviziei Nationale, acolo unde de fapt ii este locul. In urma cu cinci zile, conducerea clubului a decis ca noul antrenor principal al RC Farul sa fie Adrian Plottschi, fost consilier al gruparii timp de mai multi ani. Profesor la o unitate de invatamant cu profil sportiv, Plottschi a asigurat interimatul imediat dupa plecarea de la echipa a lui Virgil Nastase. Fost jucator la RC Farul, Plottschi are experienta necesara si determinarea de a lupta pentru a scoate Farul din prapastie. Ieri, la sediul clubului, lotul de jucatori s-a intalnit cu noul antrenor, cu directorul executiv Hacic Garabet si cu presedintele Traian Patrahau. S-a stabilit ca plata indemnizatiilor sa fie reluata zilele acestea, iar rugbystii constanteni sa efectueze zilnic cate doua antrenamente. In acest timp, oficialii fac demersuri la diverse firme si chiar la autoritati pentru a obtine sprijinul financiar necesar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii