Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română Cetățean străin, urmărit internațional de autoritățile judiciare spaniole pentru comiterea infracțiunilor de agresiune sexuală și maltratare

ro

17 Jun, 2024 15:34 356 Marime text
Nr. 904 din 17 iunie 2024
 
URMĂRIT INTERNAȚIONAL PENTRU AGRESIUNE SEXUALĂ ȘI MALTRATARE, DEPISTAT DE POLIȚIȘTI
 
La data de 14 iunie 2024, în urma activităților specifice realizate la solicitarea F.A.S.T. Spania, prin intermediul E.N.F.A.S.T., o echipă formată din polițiști ai Inspectoratului General al Poliției Române - Direcția de Investigații Criminale – Serviciul Urmăriri, precum și luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, au depistat, în județul Ilfov, un bărbat, de 48 de ani, cetățean străin, urmărit internațional de autoritățile judiciare spaniole pentru comiterea infracțiunilor de agresiune sexuală și maltratare, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal spaniol.
Video - https://youtu.be/e4Cbe1JJpss
 
La data de 7 iunie 2024, un judecător spaniol, din regiunea Alicante, a emis față de acesta un mandat european de arestare, fiind reținut că, în cursul lunii noiembrie 2021, urmăritul internațional s-ar fi deplasat împreună cu victima infracțiunilor la locuința acesteia.
 
Odată ajunși la ușa locuinței, victima ar fi încercat să-l împiedice să intre, dar acesta, folosind forța, ar fi pătruns în imobilul unde ar fi fost săvârșite infracțiunile de care este acuzat.
 
Ulterior depistării, bărbatul a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București care a dispus reținerea sa, iar, la data de 15 iunie 2024, Curtea de Apel București a dispus arestarea acestuia, în vederea predării către autoritățile judiciare spaniole.
 
În prezent, urmăritul se află încarcerat în arestul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.
 
E.N.F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams - Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților) înglobează toate structurile naționale de „Urmăriri” , pentru  a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene, în ceea ce privește localizarea, arestarea și predarea persoanelor urmărite în baza mandatului european de arestare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii