Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:03 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scene de K1 la derbiul Dinamo - Farul

ro

13 Apr, 2009 02:33 1809 Marime text

Rugby_2.jpgŢintele dinamoviştilor, încă de la începutul partidei, au fost jucătorii georgieni, care, la meciul România - Georgia, au jignit delegaţia noastră

Jucătorii echipei RCJ Farul au părăsit terenul în minutul 10 al derbiului de sâmbătă, cu Dinamo, în ultima etapă a sezonului regulat. În minutul 5, la scorul de 3-0 pentru Dinamo, în timpul unei grămezi, jucătorii echipei gazdă au început să îşi lovească adversarii, ajungându-se la o bătaie generală.

În urma acestor incidente, arbitrul Bogdan Miliţa a eliminat pe Darie Curea şi Flavius Dobre (ambii de la Dinamo), iar dar după alte cinci minute, a fluierat finalul jocului, deoarece constănţenii s-au retras de pe teren. Potrivit regulamentului, acest gest al formaţiei constănţene ar putea duce la pierderea întâlnirii cu scorul de 0-5. Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, s-a declarat extrem de dezamăgit de aceste evenimente şi a anunţat că va lua măsuri drastice. „Luni voi convoca pe toată lumea, iar Comisiile de specialitate vor discuta şi vom vedea exact ce s-a întâmplat. Cele petrecute azi fac de ruşine acest sport, care este pentru gentlemeni. Cred că presiunea foarte mare a dus la degenerarea faptelor şi la aceste incidente regretabile. Voi fi drastic în a lua nişte măsuri, pentru că ăsta nu e comportament sportiv, ci unul golănesc. Conform regulamentului, Farul ar pierde cu 0-5, dar nu pot spune mai multe, Comisiile vor stabili", a menţionat Petrache. Preşedintele RCJ Farul, Cristian Zgabercea, a explicat hotărârea de a retrage echipa de pe teren prin faptul că se afla în imposibilitatea de a mai continua jocul, din cauza rănilor suferite de jucători în timpul bătăii. „Nu ne-am retras pentru că am vrut noi, ci pentru că am fost nevoiţi. Avem cinci jucători grav răniţi, după o acţiune premeditată a dinamoviştilor. S-a văzut clar că intenţia lor nu a fost să joace mingea, ci a fost un atac direct la jucătorul nostru. Au sărit pe el, a fost o sălbăticie. Nu cred că se plătesc poliţe din meciul tur, ci mai degrabă de la meciul Georgia - România, pentru că avem jucători georgieni convocaţi la naţionala ţării lor, iar atacul de astăzi a fost asupra lor. Regulamentul prevede să piardă cu 0-5 echipa care se retrage de pe teren, dar am fost nevoiţi să o facem pentru că toată linia întâi a noastră era indisponibilă, fără ea nu se poate juca", a spus Zgabercea.

rugby.jpgNouă jucători la spital

În urma incidentelor, nouă sportivi au fost răniţi mai grav, fiind transportaţi la spital: şase de la Farul (Iuri Natriaşvili - fractură la deget şi hematom la ochiul drept, George Chiriac - ruptură de buză superioară, Georgi Kostaşvili - comoţie cerebrală, arcada dreaptă spartă şi un hematom, Daniel Tudosa - comoţie cerebrală, fisură de pomete şi multiple hematoame, Kakhaber Uchava - fractură de mandibulă şi Onal Ageacai - hematom în zona occipitală) şi trei de la Dinamo (Costică Merşoiu - fractură la coasta C7, Flavius Dobre - comoţie cerebrală, Adrian Bărculiceanu - fractură de deget). După ce au fost consultaţi, trei jucători constănţeni şi unul dinamovist au fost internaţi.

{mos_ri:K1}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • EDY 14 Apr, 2009 11:20 BRAVO LOR(DINAMO) SA LE DEEA BATAIE SA NU SE MAI DEA(FARU CONSTANTA) SMECHERI PE STEFAN CEL MARE ADICA PE TERENUL NOSTRU .EU FAC RUGBY DE 3 ANI SI PREA SE DA SI STEUA SMECHE PANA ISI IAU SI EI BATAIE DE LA DINAMO.