Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RCJ Farul risca sa rateze si podiumul

ro

25 Sep, 2009 03:13 1052 Marime text

rugby.jpgFormaţia constănţeană nu poate conta pe mai multe piese de bază în finala pentru locurile 3-4 împotriva lui Dinamo

Învinsă în semifinalele Diviziei Naţionale, după un meci extrem de echilibrat cu CSM Baia Mare, formaţia pregătită de Bruce Hodder va juca mâine în finala mică a campionatului împotriva lui Dinamo Bucureşti. Partida este programată să înceapă la ora 16.00 pe stadionul Arcul de Triumf din Capitală.

Deşi erau văzuţi ca mari favoriţi la câştigarea titlului în acest an, constănţenii nu au putut trece în meciul precedent de echipa din Baia Mare. Partida nu a fost însă lipsită de incidente. Gruparea de pe litoral l-au acuzat pe arbitrul Gheorghe Sabău că a anulat eronat un eseu al Farului, dictând în schimb „paravan". În plus, centralul partidei a prelungit jocul cu doar patru minute, deşi meciul fusese întrerupt aproximativ zece minute atunci când Jeff Makapelu s-a accidentat destul de grav, suferind o fractură de tibie şi peroneu, fiind nevoie de intervenţia ambulanţei să-l transporte la cel mai apropiat spital. Prin urmare, aceste decizii ale cavalerului fluierului au cântărit greu în economia jocului, băimărenii fiind salvaţi de fluierul de final al arbitrului, chiar când se aflau în dificultate. Din păcate pentru trupa lui Bruce Hodder, problemele din semifinală se răsfrâng în finala mică cu Dinamo pentru că formaţia constănţeană nu poate conta pe mai multe piese de bază din primul XV. Astfel, jucătorii georgieni ai Farului, Samkharadze, Natriashvili şi Koshitashvili au fost suspendaţi de Comisia de Disciplină pe câte şase săptămâni şi vor fi nevoiţi să plătească şi câte o amendă de 500 de lei. Pe lângă cei trei, în finala pentru locurile 3-4, nu va putea evolua nici neozeelandezul Jeff Makapelu. În urma accidentării de la Baia Mare, acesta va sta departe de teren aproximativ şase luni. De asemenea, Ben Aoina are şanse reduse de a se reface până la ora meciului după o accidentare mai veche, care l-a făcut să lipsească şi la jocul din penultimul act al Diviziei Naţionale. În aceste condiţii, RCJ Farul riscă să termine pe locul 4 acest campionat deşi era la un moment dat una dintre echipele favorite la cucerirea titlului de campioană, performanţă de care Constanţa nu s-a mai bucurat din sezonul 1996-1997. Finala mică dintre RCJ Farul şi Dinamo Bucureşti va începe la ora 16.00 şi va fi condus de o brigadă de arbitri formată din Dănuţ Frăsineanu, ajutat la cele două tuşe de Vlad Iordăchescu şi Robert Diaconescu. Marea finală va urma imediat după acest meci, Steaua încercând să-şi treaca în palmares cel de-al 25 trofeu de campioană din istorie, în timp ce CSM Baia Mare se va lupta cucerirea celui de-al doilea titlu după o pauză de 19 ani. Biletele la cele două partide vor costa 5 şi 10 lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii