Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:30 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RCJ Farul joaca pentru un loc pe podium

ro

30 May, 2008 00:00 888 Marime text

Sambata se va decide campioana nationala la rugby dintre Steaua si Dinamo, Farul luptand pentru locul 3 cu CSM Baia Mare

Dupa ce a ratat toate obiectivele propuse pentru acest sezon, Rugby Club Judetean Farul incearca sa obtina, sambata, pe stadionul Arcul de Triumf din Bucuresti, locul 3 in finala mica a Diviziei Nationale de Rugby. RCJ Farul va disputa, sambata, incepand cu ora 13.00, ultimul meci al sezonului, in compania formatiei CSM U Baia Mare, in finala pentru locul 3 in Divizia Nationala, editia 2007/2008, partida care se va disputa pe stadionul Arcul de Triumf din Bucuresti. Constantenii au ratat finala mare dupa un meci echilibrat cu "nasul" Farului in aceasta editie de campionat, Dinamo Bucuresti, care a eliminat echipa antrenata de Leodor Costea atat din Cupa Romaniei, cat si in semifinalele Diviziei Nationale. Astfel, dupa ce Farul a condus la pauza cu scorul de 17-10 si apoi cu 22-10 in debutul partii a doua, Dinamo a inceput cursa de urmarire. Detinatoarea Cupei, a inscris 13 puncte consecutive si s-a impus la final cu scorul de 23-22, constantenii ramanand fara nici un punct acumulat in fata rivalelor din Capitala, Steaua si Dinamo, atat in Cupa cat si in campionat. Adversarul de sambata al echipei de la malul marii a fost invins in semifinale de Steaua, baimarenii neavand nicio sansa in fata bucurestenilor care s-au impus cu scorul de 29-20. Farul este favorita in acest meci dupa ce a invins de doua ori CSM Baia Mare in play-off-ul Diviziei Nationale.

Steaua - Dinamo in finala mare

In finala mare, care se va disputa imediat dupa meciul Farul - Baia Mare, Steaua va incerca sa isi ia revansa dupa esecul din finala Cupei Romaniei in fata celor de la Dinamo. "Nu trebuie sa mai fim atat de naivi ca la finala Cupei. Acolo ne-am batut singuri, pe o greseala si un inainte nesanctionat de arbitru. Steaua va juca pentru trofeu. Stiu ca este un meci decisiv si cu toate aceasta vrem sa facem si spectacol. Veti vedea o partida foarte disputata, demna de o finala", a declarat antrenorul Stelei, George Sava. Dinamo i-a luat fata Stelei in ultimii ani. Astfel, alb-rosii au castigat campionatul trecut in dauna stelistilor, campionatul de rugby in 7 din 2007 a fost de asemenea adjudecat de Dinamo in fata Stelei, anul acesta castigand si Cupa Romaniei. Stelistii au castigat anul trecut doar Cupa Romaniei, competitie in care nu s-au mai intalnit in meciul decisiv cu Dinamo, finala fiind disputata impotriva celor din Baia Mare, dupa ce dinamovistii au fost eliminati de Arad in fazele anterioare. Prin urmare, in cazul unui esec, ar fi al patrulea trofeu pierdut in ultima vreme de ros-albastri in favoarea eternilor rivali. Meciul pentru titlul de campioana se va desfasura pe stadionul Arcul de Triumf cu incepere de la ora 16.00.

Scris de: {autor}Paul SERBAN {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii