Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modelul lansat de Steaua, preluat si in volei

ro

04 Jun, 2009 03:05 1075 Marime text

volei.jpgCristian Zgabercea: „Conducerea de la Metal Galaţi ne-a făcut oferta de a fuziona, însă nu am fost de acord"

Moda unificărilor de la fotbal a pătruns şi la volei. Dacă săptămâna trecută s-a tot discutat despre o eventuală preluare a clubului Unirea Urziceni de către Steaua, marţi, preşedintele CS Volei 2004 Tomis, Cristian Zgabercea, a declarat că a primit o ofertă din partea conducerii CSU Metal Galaţi. 

Confruntată cu probleme financiare, campioana României la volei feminin, Metal Galaţi, încearcă mai multe variante pentru a redresa echipa care domină de ceva timp campionatul din România. Fără susţinere din partea autorităţilor gălăţene, patronul clubului gălăţean, Cornel Mangalea, încearcă să mute echipa în alt oraş, unde ar putea fi susţinut de către autorităţi. „În proporţie de unu la sută, echipa mai are şanse să activeze la Galaţi. Este nevoie de un buget de 2,5 milioane de euro pentru a activa în Liga Campionilor în sezonul viitor. Suntem în discuţii avansate cu alte administraţii locale şi cu un sponsor multinaţional, iar dacă până la sfârşitul lunii mai, Consiliul Local Galaţi nu se va trezi, echipa va dispărea din oraş", a spus oficialul gălăţean. Astfel, acesta a înaintat o propunere CSV 2004 Tomis de a fuziona, ofertă refuzată însă de conducerea clubului constănţean. „Conducerea de la Metal Galaţi ne-a făcut oferta de a fuziona, însă nu am fost de acord. El încearcă acum mai multe variante de a duce echipa în alt oraş, însă nu prea reuşeşte", a spus preşedintele Tomisului, Cristian Zgabercea, în contradicţie cu declaraţiile oficialului gălăţean. Acesta a afirmat, marţi, că Tomis a fost cea care a dorit să fuzioneze, punând însă condiţia ca echipa să-şi schimbe numele în Metal Constanţa. „Cei de la Tomis au dorit să fuzionăm, dar cu condiţia ca meciurile de pe teren propriu să le disputăm la Constanţa, sub denumirea de CSU Metal Constanţa", a declarat finanţatorul echipei campioane.

Se întăresc pentru Cupa CEV

În ceea ce priveşte debutul echipei constănţene în cupele europene în această toamnă, oficialul constănţean susţine că va încerca să formeze o echipă competitivă pentru această ediţie a Cupei CEV. Acesta a  adăugat că nu este interesat să transfere jucătoare de la Metal Galaţi, având în vedere că două dintre cele mai bune voleibaliste ale Galaţiului - Frauke Dirickx şi Ivana Djerisilo - sunt pe cale să plece. „Mai este încă timp până se termină perioada de transferuri. Sunt câteva jucătoare pe care am dori să le aducem la echipă. Vrem să întărim lotul cu jucătoare experimentate, care au evoluat la Jocurile Olimpice şi campionate mondiale", a mai spus Zgabercea. CS Volei 2004 Tomis va evolua pentru prima dată în istorie în cupele europene, după ce a reuşit cel mai bun sezon de la promovarea în prima ligă, pierzând în finala campionatului împotriva echipei Metal Galaţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii