Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Macelari cu ecuson si fluier

ro

07 Feb, 2003 00:00 848 Marime text

CS Tomis Constanta - Silcotub Zalau 21-22 (12-9)

In ultimele 90 de secunde de joc, cei doi arbitri, Doru Manea si Nicolae Popa, si-au batut joc de formatia de pe litoral * De doua ori mana lui Doru Manea a indicat lovitura de la 9 m pentru oaspete, in timp ce intentia lui Nicolae Popa era sa dicteze lovitura de la 7 m * A treia oara, cei doi au fost pe aceeasi lungime de unda si au aratat punctul de la 7 m, de unde Silcotub a inscris golul necesar desprinderii in invingatoare

Fara a fi acuzati de subiectivism local, handbalistele de la CS Tomis Constanta meritau sa castige meciul de ieri cu Silcotub Zalau, disputat in devansul primei etape a returului de campionat. Ele au avut partida in maini foarte mult timp, insa au pierdut, pana la urma, cu 21-22 (12-9). Vina nu este a lor. Sau, mai bine zis, vina lor nu este atat de mare pe cat cea a brigazii de arbitri Doru Manea (Bucuresti) si Nicolae Popa (Pitesti). Acesti "fluierasi", care s-au mai dat in stamba la Constanta in meciurile echipei masculine, au facut harcea-parcea jocul si moralul unei echipe tinere. Si-au batut joc de tot ceea ce inseamna respectul pentru arbitraj si Federatia Romana de Handbal. Si-au batut joc de jucatoarele, antrenorii si spectatorii constanteni. Japca pe care o intalneam odinioara pe terenurile de fotbal am intalnit-o, cu regret, ieri, in Sala Sporturilor.

Lacrimi pentru 90 de secunde negre

Minutul 57, CS Tomis este condusa cu 19-21. Constantencele nu au abandonat lupta. Simt ca se poate scoate un rezultat bun in compania campioanei en-titre, una mediocra. Pentru un fault destul de grav, componenta lotului national al Romaniei Ana-Maria Lazer este eliminata doua minute. Este pentru a treia oara. Cei doi arbitri sesizeaza intr-un tarziu "greseala" pe care au facut-o asupra Silcotubului si, dupa fluieraturile de rigoare ale spectatorilor, se trezesc si ii arata jucatoarei cartonasul rosu. Jocul se reia. Tomis reuseste sa inscrie. Se face 20-21. Ultimele 90 de secunde. Atac la poarta CS Tomis. Fluier de arbitru. Doru Manea indica lovitura de la 9 m. Mana lui Nicolae Popa arata spre 7 m, dupa care se retrage discret. Se reia jocul. Iarasi Nicolae Popa arata 9 m, gestul lui Manea tinde spre 7 m. Publicul simte ceva necurat si explodeaza. Cei doi arbitri isi zic ceva pe teren. Oare ce? Urmeaza huiduielile. Atac prelungit al oaspetelor, nici urma de joc pasiv. O jucatoare adversa, Alina Jula, scapa mingea din mana si-si pune mainile in cap. Fluier de arbitru. Incredibil, cei doi "fluierasi" sunt pe aceeasi lungime de unda. Amandoi acorda lovitura de la 7 m!!! Pentru ce? Si handbalistele oaspete si-au pus aceasta intrebare. Diferenta de doua goluri se reface. Timp nu mai este, iar CS Tomis mai puncteaza o singura data din 7 m, prin Ana-Marai Grecu. Fluierul final le gaseste pe gazde in pragul disperarii si al deznadejdii. Lacrimile le podidesc pe Galca si colegele sale. Ce mai este de facut? Poate doar, ca altadata, sa dea dovada de aceeasi dorinta de a castiga. Doar asa vor primi iarasi aplauze la finalul meciului.

Ce a fost pana atunci

De necrezut, CS Tomis a condus ostilitatile in primele minute. Avea 4-1. S-a facut 4-4 si apoi Silcotub a preluat conducerea. Doar pentru 4-5, 5-5, 5-6, 5-7, 6-7 si 7-7. Un contraatac rapid al constantencelor si Drilea a punctat pentru 8-7. Apoi, pe finalul primei reprize, CS Tomis s-a desprins la trei puncte 12-9. Dupa pauza, Galca a ratat ocazia de a duce diferenta la patru puncte, la scorul de 13-10. In minutul 42, Silcotub a egalat la 16-16 si, pe fondul unor greseli ale constantencelor, a preluat conducerea la unu, maximum doua goluri diferenta. Raportul de forte se egaleaza la 19-19. Dupa care a urmat... macelul arbitrilor.CS Tomis: E. Popovici, S. Strungaru, Serban - portari; Moldoveanu (7), Galca (2), Vaduva (1), Grecu (5, 4 din 7 m), Mazur, Drilea (2), Borcan (1), Osman (3), C. Strungaru, Blebea. Antrenor, Dumitru Musi.Silcotub: Tolnai, Nichita - portari; Morari, Motogna (4), Tite (1), Lazer (3), Farcau (3, 2 din 7 m), Buceschi (5), Criste, Jula (4, 3 din 7 m), Crap, Gatzel (2). Antrenor, Gheorghe Tadici.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii