Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:43 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM si-a pierdut „vedeta"

ro

10 Sep, 2009 03:40 1007 Marime text
hcm_1.jpgLa nici două luni de când a fost adus la gruparea de pe litoral, Manojlovic s-a întors în Bundesliga, unde va evolua pentru echipa Rhein Neckar Lowen

Campioana României la handbal masculin, Handbal Club Municipal, l-a pierdut pe interul stânga Nikola Manojlovic, golgeterul constănţenilor, după prima etapă din campionat.

Chiar dacă unii sportivi nu recunosc acest lucru, banii sunt cei care vorbesc în sport. Cel mai bun exemplu în acest sens s-a petrecut chiar în aceste zile, la Constanţa. Achiziţionat de la gruparea germană Frisch Auf Göppingen, jucătorul sârb Manojlovic a profitat de o clauză din contractul cu gruparea constănţeană şi a putut „fugi" de la echipă fără ca HCM să poată facă ceva în acest sens. Clauza respectivă îi oferea libertate deplină: în cazul în care negocia cu altă formaţie, iar dacă oferta era mai bună, se putea transfera fără probleme la acel club. Oferta a venit de la o altă puternică formaţie germană, Rhein-Neckar Lowen, care i-a oferit 200.000 euro pe an jucătorului, aproape dublu faţă de cât îi oferise campioana României. HCM urmează să primească, în urma acestei tranzacţii, 40.000 de euro. Sârbul a plecat deja de la Constanţa, părăsind clubul pe furiş, fără a-şi lua măcar rămas bun de la coechipieri. Oficialii, dar şi jucătorii HCM-ului, au fost luaţi prin surprindere de gestul făcut de fostul lor coleg, Ali Nurhan declarându-se extrem de dezamăgit de modul în care sârbul a ales să plece, având în vedere că toate pretenţiile jucătorului i-au fost rezolvate către club. Manojlovic a jucat un singur meci pentru HCM, cel cu HC Odorhei (36-23), în care, alături de Laurenţiu Toma, a fost golgeterul constănţenilor, cu şapte reuşite. Manojlovic a impresionat la Constanţa încă de la prima partidă oficială, cu HC Odorhei, iar oficialii HCM-ului s-au arătat încântaţi că au reuşit probabil cel mai bun transfer. Bucuria a fost însă de scurtă durată. La numai două zile după jocul respectiv, sârbul a dat vestea-şoc: a primit o ofertă de nerefuzat de la Rhein Neckar Lowen, semifinalistă în ultima ediţie a Ligii Campionilor, considerată una dintre cele mai bogate grupări din lume. Astfel, tehnicianul constănţenilor, Zoran Kurtes va fi nevoit să-l înlocuiască pe Manojlovic cu alt jucător din lotul pe care îl are în acest moment la dispoziţie, conducerea exprimându-şi decizia de a nu mai realiza niciun transfer în această perioadă. HCM Constanţa va juca duminică, 13 septembrie, la Timişoara, împotriva formaţiei locale, Universitatea Poli Municipal, într-o partidă contând pentru a doua etapă a Ligii Naţionale. În altă ordine de idei, demersurile oficialilor constănţeni la Federaţia Europeană de Handbal, privind disputarea meciurilor din grupele Ligii Campionilor la Constanţa, au fost în zadar, HCM fiind nevoită să joace până la urmă la Buzău.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii