Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM continua marsul pentru titlu

ro

18 Mar, 2010 04:06 965 Marime text
hcm.jpgFormaţia pregătită de Zoran Kurtes şi Eden Hairi mai are de disputat cinci meciuri în acest sezon

După succesul de la Baia Mare, formaţia de pe litoral poate pregăti în linişte meciul tur din cadrul optimilor de finală ale Ligii Campionilor, contra celor de la Vezsprem. HCM şi-a consolidat poziţia de lider în campionat, la şase puncte de locul secund ocupat de UCM Reşiţa, care are însă un meci mai puţin disputat.

Campioana nu va juca în etapa programată la sfârşitul acestei săptămâni, după ce CSM Medgidia s-a retras din campionat. Astfel, următorul joc oficial al constănţenilor ar putea fi chiar partida din Liga Campionilor, programată să se dispute duminică, 28 martie, la Buzău. Acest lucru va fi însă posibil doar în cazul în care meciul din etapa a XXII-a a Ligii Naţionale, contra Ştiinţei Bacău, nu va fi reprogramat la mijlocul săptămânii viitoare. În ceea ce priveşte lupta pentru titlul naţional în acest an, HCM are şanse mari să-şi păstreze supremaţia şi în acest sezon, după ce, cu cinci meciuri rămase de disputat până la finalul campionatului, este la şase puncte distanţă de principala contracandidată, UCM Reşiţa, care are însă un joc mai puţin disputat. Teoretic, constănţenii mai au de trecut doar de următoarele două deplasări, de la Bacău şi Bucureşti (contra Stelei), considerate cele mai dificile partide pe acest final de campionat.

„Mi-aş dori ca legenda să meargă mai departe"

După victoria cu Minaur, antrenorul secund al constănţenilor, Eden Hairi, a felicitat echipa gazdă pentru jocul prestat, adăugând că acest succes aduce HCM-ul tot mai aproape de un nou titlu. „Felicit Minaur pentru jocul prestat în acest meci, în ciuda problemelor financiare grave cu care se confruntă. Mă bucur enorm pentru această victorie, deoarece ne apropie de câştigarea campionatului. M-aş bucura ca Minaur să-şi găsească o sursă de finanţare pentru ca legenda să meargă mai departe. Am simţit în sala ceea ce simţeam şi în urmă cu zece ani, când veneam la Baia Mare ca jucător. Mi se făcea pielea de găină de fiecare dată când intram în sală", a declarat Eden Hairi.

Csepreghi show

După ce a fost cel mai bun marcator în jocul cu Pandurii Târgu-Jiu, cu opt reuşite, interul Alexandru Csepreghi a făcut senzaţie şi în partida contra echipei care l-a format, Minaur Baia Mare. Jucătorul HCM-ului a fost cel din nou golgheterul partidei, după ce a perforat de nouă ori poarta băimărenilor. Acesta nu a uitat însă momentele petrecute la începutul carierei la Baia Mare şi i-a încurajat după meciul din Sala Lascăr Pană. „După partida de azi, s-a dovedit că Minaur nu e o echipă aşa slabă, aşa cum o arată poziţia în clasament. Este o formaţie puternică, tânără, de viitor. Au demonstrat că pot mai mult, însă trebuie doar să aibă voinţă şi să joace în fiecare meci ca o echipă unită", a spus jucătorul transferat în vara anului 2007, de la Minaur la HCM.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii