Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doar o victorie de palmares

ro

01 Apr, 2009 02:17 739 Marime text

handbal_hcm.jpgSe pare că HCM nu va reuşi să răzbune eliminarea, din urmă cu trei ani, din semifinalele Cupei Cupelor, spaniolii fiind ca şi calificaţi după victoria categorică din meciul tur

După ce au fost spulberaţi în Spania, jucătorii vicecampioanei României mai speră, în returul de duminică, de la Constanţa, doar la o victorie de palmares, fiind imposibil să mai recupereze diferenţa imensă de 15 goluri din prima manşă.

Handbal Club Municipal Constanţa a repetat la Valladolid prestaţia slabă pe care au avut-o în toate deplasările din cupele europene. Astfel, după ce au fost învinşi în turul secund, de polonezii de la Vive Kielce, scor 27-21, şi în deplasarea de la Presov, scor 33-25, handbaliştii constănţeni au fost pur şi simplu umiliţi de spaniolii de la Pevafersa, deşi cunoşteau forţa ibericilor, după ce Steaua MFA fusese spulberată în turul precedent al competiţiei. Dacă în partidele precizate, formaţia pregătită de Zoran Kurtes şi Eden Hairi a izbutit să întoarcă spectaculos rezultatul în returul de la Sala Sporturilor, de această dată, HCM va încerca să obţină doar o victorie de palmares în faţa puternicei echipe spaniole. Eşecul usturător al formaţiei de pe litoral nu a trecut neobservată nici de conducerea constănţenilor, care a criticat dur prestaţia unora dintre jucători, care sunt în pericol să părăsească gruparea constănţeană în această vară. De remarcat, însă, este faptul că şi preşedintele echipei Steaua MFA, Constantin Cazacu, a avut aceeaşi reacţie la adresa jucătorilor după înfrângerea din deplasarea de la Valladolid, din optimi, spunând că „au fost efectiv paraşutaţi în Spania. Nu au avut nicio treabă cu meciul. Am nişte oferte pentru ei la club, venite din Papua Noua Guinee, Australia şi din Argentina". În consecinţă, trebuie să recunoaştem că diferenţa de valoare, la ora actuală, între campionatul Spaniei şi cel al României este imensă şi trebuie, pentru moment, să ne mulţumim cu ce avem. Returul dintre HCM şi Valladolid va avea loc duminică, la Sala Sporturilor, începând cu ora 11.00. Sferturile de finală ale Cupei Cupelor mai programează duminică manşa retur şi pentru celelalte trei partide: HC Bosna Sarajevo (Bosnia-Herţegovina) - Kadetten Handball (Elveţia), în tur 22-27 ; Pick Szeged (Ungaria) - HSG Nordhorn (Germania), în tur 25-34; HC Metalurg (Macedonia) - ZMC Amicitia Zurich (Elveţia), în tur 29-31.

Lupta pentru titlu se reia pe 15 aprilie

După returul din sferturile de finală ale Cupei Cupelor, HCM Constanţa va începe pregătirile pentru meciurile decisive ale finalului de sezon. Astfel, constănţenii vor juca pe 15 aprilie, în deplasare, împotriva formaţiei Dinamo Bucureşti, aflată la trei puncte în spatele HCM-ului. Formaţia pregătită de Zoran Kurtes va avea apoi de înfruntat pe Ştiinţa Bacău, pe 25 aprilie. Două victorii în aceste meciuri ar aduce un nou titlu de campioană formaţiei constănţene, cu trei etape înainte de finalul sezonului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii