Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:00 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Derbi fara suporteri

ro

18 Sep, 2009 03:22 1048 Marime text
farul.jpgDupă meciul de duminică, „marinarii" vor juca trei zile mai târziu în Cupa României, pe terenul formaţiei Astra Ploieşti

După semieşecul înregistrat miercuri pe „terenul propriu" de la Stejaru, în derbiul cu Petrolul Ploieşti, duminică formaţia pregătită de Marius Şumudică va juca cu Sportul Studenţesc, de data aceasta pe stadionul Farul, însă fără spectatori. Meciul contează pentru etapa a VI-a din Liga a II-a, Seria I.

Suporterii Farului duc echipa favorită din suspendare în suspendare, în urma incidentelor cu fanii rivali de la Petrolul, la meciul de miercuri. Astfel, după ce a fost nevoită să se deplaseze la Tulcea pentru a putea fi prezentă şi galeria constănţeană, echipa de pe litoral ar putea să se mai aleagă cu încă o sancţiune din partea Comisiei de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal. Cert este însă că Farul va disputa meciul de la sfârşitul acestei săptămâni împotriva unei alte contracandidate la promovarea în Liga I, Sportul Studenţesc, cu porţile închise. „Am făcut apel de atâtea ori la suporteri să înceteze, am vorbit cu ei. Chiar nu-i înţeleg. Poate că această pauză de două meciuri pe care le vom disputa cu porţile închise îi va linişti. Domnul Bosânceanu a oferit clubul oamenilor de afaceri din Constanţa şi nimeni nu s-a oferit. Au venit doi oameni din Bucureşticare aupreluatFarul, cu bune şi cu rele, iar galeria trimite echipa din Constanţa pe amenzi de sute de milioane şi pe cheltuieli în plus", a spus preşedintele clubului de pe litoral, Mircea Crainiciuc. Celălalt joc fără spectatori va avea loc etapa viitoare, când „marinarii" întâlnesc pe Săgeata Stejaru. În afară de problema fanilor, jucătorii constănţeni ar putea resimţi şi o oboseală acumulată în urma faptului că luptă în această perioadă pe două fronturi, campionat şi Cupa României, disputând meciuri din trei în trei zile. De acest lucru se teme şi tehnicianul Farului: „Va fi destul de greu pentru că jucăm din trei în trei zile, având un lot restrâns de jucători. Trebuie însă să ne descurcăm cu ce avem. Este important că nu am luat gol cu Petrolul. Mai departe, trebuie să mai rezolvăm unele probleme în atac pentru că urmează acum Sportul, un alt adversar deosebit de valoros", a spus Marius Şumudică. Singurul avantaj al „marinarilor" în faţa studenţilor este bilanţul pozitiv din meciurile directe disputate până acum. Constănţenii au jucat cu Sportul zece partide: patru dintre ele s-au încheiat cu victoria Farului, în timp ce bucureştenii au câştigat doar două. Meciul FC Farul - Sportul Studenţesc va începe la ora 11.00 şi va fi arbitrat de Cristian Sava (Bacău), ajutat la cele două margini de asistenţii Lucian Sârbu (Focşani) şi Bogdan Hârlab (Braşov). Programul încărcat al Farului continuă apoi cu meciul de miercuri, din şaisprezecimile Cupei României, cu Astra Ploieşti, echipă antrenată în trecut de actualul tehnician al grupării de pe litoral.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii