Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:31 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cupa Hagi a debutat la malul marii

ro

27 May, 2009 02:42 2858 Marime text

farul_fotbal_copii_cupa_hagi_16.jpgCampioana de anul trecut, Steaua Dunării Galaţi, a debutat cu stângul în prima zi, fiind învinsă de ACU Arad

Cele 16 echipe calificate la faza finală au început ieri cursa spre trofeul şi premiile consistente puse în joc la această ediţie a Cupei Hagi. În prima zi s-au disputat primele opt jocuri din faza grupelor. 

Ieri, a debutat, la Constanţa, faza finală a celei de-a doua ediţii a Cupei Hagi la fotbal juvenil, competiţie rezervată copiilor cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani. Cele 16 formaţii calificate la turneul final au fost repartizate în patru grupe a câte patru formaţii. În urma tragerii la sorţi, cele patru grupe arată astfel: grupa A - Steaua Dunării Galaţi, Cautis Bucureşti, Poli Iaşi, ACU Arad; grupa B - Luceafărul Brăila, Steaua Bucureşti, Aripi Piteşti, FC Braşov; grupa C - Arsenal Bistriţa, Şcoala de Fotbal Gică Popescu, Kinder Sângeorgiu de Mureş, Petrolul 95 Ploieşti; grupa D - FCM Bacău, LPS Banatul Timişoara, AS Team Bucureşti, FC Bihor. În prima zi a competiţiei, campioana ediţiei trecute, Steaua Dunării Galaţi, a pierdut la limită meciul disputat în compania echipei ACU Arad, scor 3-2. În alte meciuri disputate ieri s-au mai înregistrat rezultatele: Luceafărul Brăila - FC Braşov 6-0,  Cautis Bucureşti - Poli Iaşi 1-0 şi Steaua Bucureşti - Aripi Piteşti 8-0. Spre seară au mai avut loc partidele Arsenal Bistriţa - Petrolul 95 Ploieşti, FCM Bacău - FC Bihor, Şcoala de Fotbal Gică Popescu - Kinder şi Banatul Timişoara - AS Team Bucureşti. „Anul trecut am reuşit să îmi văd realizat un vis: acela de a le oferi celor mai mici fotbalişti şansa să îşi demonstreze valoarea şi să se afirme. Consider că am reuşit să oferim un exemplu pozitiv prin această competiţie şi sper ca, de-a lungul timpului, Cupa Hagi să fie o rampă de lansare pentru fotbaliştii talentaţi. Aşa cum pentru mine a însemnat foarte mult că am câştigat primul trofeu la 11 ani, aşa consider că şi pentru aceşti copii va conta că cineva le-a acordat încredere atunci când s-au aflat la început de carieră", a declarat Gheorghe Hagi. Partidele turneului final se vor încheia pe 1 iunie, când va avea loc marea finală, toate meciurile urmând să se desfăşoare pe terenul „Voinţa" din Complexul Sportiv Badea Cârţan. Partidele din grupe (marţi, miercuri şi joi) se vor desfăşura în intervalul orar 9.30 - 12.00 şi 17.00 - 19.30. Echipa câştigătoare va fi recompensată cu o excursie, alături de Hagi, la un meci important din Europa şi va susţine un stagiu de pregătire de zece zile în România. Vicecampioanei i se vor oferi zece zile de pregătire în ţară, iar medaliatei cu bronz, şapte zile. De asemenea, la finalul fiecărei zi, cei care vor asista la meciuri pot participa la o tombolă, unde se oferă câte zece DVD-uri cu autograful lui Gică Hagi - cinci cu episodul „Naţionala", cinci cu „Echipele de club". Din acest an, Cupa Hagi este inclusă în calendarul Federaţiei Române de Fotbal, sub titulatura de Campionatul Naţional al juniorilor E.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tttt 27 May, 2009 08:49 asadar marele hagi nu uita de unde a plecat si promoveaza tinerele talente din dobrogea... din multele echipe nu putem sa nu remarcam echipele tinerilor constanteni care beneficiaza de suport la acest turneu, numarul lor fiind extrem de ridicat, adica OOO. sa ne amintim ca dupa plecarea la Real machedonul a fost sustinator ca din banii incasati de Steaua sa primeasca o cota si clubul care l-a format..... sportul studentesc. Adaptand: oaia isi schimba parul dar naravul ba.