Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cupa Danone debuteaza la Constanta

ro

06 May, 2009 03:14 2592 Marime text

cupadanone.jpgLa eveniment şi-a anunţat prezenţa şi dublul câştigător al Cupei Campionilor Europeni, Miodrag Belodedici, în calitate de ambasador al acestei competiţii

Ediţia a IX-a a Cupei Danone, cel mai important campionat de fotbal pentru copiii de 10-12 ani, va debuta în acest week-end, la Constanţa. Echipele constănţene înscrise în această competiţie vor juca pe Stadionul Voinţa din cadrul complexului Badea Cârţan.
Micii fotbalişti vor fi susţinuţi de fosta glorie constănţeană, Dumitru Antonescu, şi Paul Peniu, fostul preşedinte al Farului. De asemenea, echipele vor avea suportul fostului dublu câştigător al Cupei Campionilor Europeni, Miodrag Belodedici. Invitat special în 2008 şi ambasador al Cupei Danone 2009, fostul internaţional este cel care va da lovitura de începere la finala naţională a campionatului şi totodată susţinătorul moral al tuturor echipelor participante la competiţia din acest an. Anul trecut, Constanţa a fost oraşul care a înregistrat cea mai mare creştere a ratei participării la Cupa Danone (91%), cu un număr record de şcoli înscrise în competiţie, urmat îndeaproape de Timişoara, cu o creştere de 90% a numărului şcolilor participante. Vor urma etapele locale din Cluj (16 mai), Bucureşti (23 şi 24 mai) şi Timişoara (31 mai) pentru desemnarea celorlalte echipe finaliste. Faza naţională se va desfăşura la Bucureşti şi va reuni cele patru câştigătoare ale etapei locale din fiecare oraş. Echipa care se va clasa pe locul întâi va pleca la finala mondială, în Brazilia, la Sao Paolo. Astfel, Cupa Danone oferă anul acesta micilor fotbalişti atât şansa de a se întâlni cu Zinedine Zidane, patronul spiritual al competiţiei, cât şi bucuria de a vizita  tara fotbalului-spectacol, Brazilia. În ediţia de anul trecut, faza zonală de la malul mării a fost câştigată de echipa Şcolii Nr.6 Nicolae Titulescu. Astfel, formaţia constănţeană a ajuns la faza naţională, care s-a desfăşurat la Cluj-Napoca, unde a ocupat locul 3. Echipa scolii din cadrul Liceului cu Program Sportiv Banatul Timişoara a fost cea care a câştigat în 2008 finala naţională a Cupei Danone, participând astfel la turneul final care a avut loc pe stadionul Parc de Princes din Paris, unde s-a clasat pe locul 17. În acest an, la turneul final din Brazilia se vor reuni 40 de echipe, mai exact 600 de copii din ţări diferite, care vor juca în faţa a peste 30.000 de spectatori.

Surprize pentru spectatori


Pentru toţi cei care vor fi prezenţi pe stadion în ziua competiţiei, Danone şi partenerii evenimentului au pregătit multe surprize. Astfel, va avea loc concursul pentru cea mai bună galerie, cea mai populară echipă de majorete şi alte concursuri cu premii instant în pauzele dintre meciuri. De asemenea, va mai fi acordat şi premiul Kid Reporter pentru cel mai bun rezumat al unui meci disputat la această competiţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii