Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACU Arad a castigat Cupa Hagi

ro

02 Jun, 2009 02:41 2666 Marime text

cupa_hagi.jpgEchipa bănăţeană va merge în acest an, alături de Gheorghe Hagi, la un meci important din Europa şi va efectua un stagiu de pregătire de zece zile în România

Echipa ACU Arad a câştigat a doua ediţie a Cupei Hagi la fotbal juvenil, după ce s-a impus în finală, în faţa formaţiei LPS Banatul Timişoara, cu scorul de 2-0. În finala mică a competiţiei, Steaua Bucureşti a câştigat fără probleme meciul cu Kinder Sângeorgiu de Mureş, scor 5-0. 

S-a mai încheiat o ediţie din Cupa Hagi la fotbal, competiţie rezervată copiilor cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani. Din cele 16 echipe calificate la turneul final de la Constanţa, cele mai bune două formaţii - ACU Arad şi Banatul Timişoara - au disputat ultima luptă pentru trofeu.  Neînvinse în cele şase partide disputate la turneul final de Constanţa, cele două formaţii bănăţene şi-au împărţit ocaziile importante în prima parte a meciului, însă niciuna dintre ele nu a reuşit să deschidă scorul. A doua repriză, arădenii au impus ritmul jocului şi au deschis scorul la jumătatea parţialului secund, prin Emanuel Vasi. După alte câteva minute, timişorenii, avându-l în echipă şi pe Dorin Codrea, nepotul jucătorului de la AC Siena, Paul Codrea, nu l-au putut opri pe golgheterul formaţiei arădene, David Popa, care a mai înscris o dată şi a stabilit scorul final. Arădenii reuşesc astfel a doua victorie în această ediţie, împotriva Banatului, după ce au reuşit să se impună şi în finala fazei zonale de la Timişoara, scor 2-1. ACU Arad a trecut prin mari emoţii în semifinale, reuşind să întoarcă jocul cu Steaua, scor 2-1, după ce a fost condusă cu 1-0. Golul calificării a venit în ultimele secunde ale întâlnirii. Echipa de pe Bega însă nu a avut trac în jocul din semifinale, împotriva celor de la Kinder Sângeorgiu de Mureş, finalista de anul trecut. Cel mai bun jucător al turneului a fost ales Emanuel Vasi de la ACU Arad. Premiile pentru cel mai bun portar şi cel mai bun jucător din punct de vedere tehnic au fost câştigate de Ionuţ Radu (Steaua Bucureşti), respectiv Sebastian Mailat (LPS Banatul Timişoara). Echipa campioană a dat şi golgheterul celei de-a doua ediţii a Cupei Hagi, în persoana lui David Popa, care a înscris şase goluri, având o medie de un gol pe meci. Cel mai bun antrenor a fost desemnat tehnicianul arădean Cristian Păcuraru. Câştigătorii au fost recompensaţi cu o excursie la un meci important din Europa şi cu un stagiu de pregătire de zece zile în România. LPS Banatul Timişoara a câştigat un stagiu de pregătire de zece zile la noi în ţară, iar ocupanta ultimului loc pe podium, Steaua Bucureşti, va efectua un stagiu de şapte zile. Cele trei echipe au mai fost recompensate de organizatori cu diplome, cupe şi DVD-uri cu Gheorghe Hagi. Gheorghe Hagi s-a declarat mulţumit de competiţia organizată sub patronajul său, precizând că aceste turnee de copii şi juniori fac mult bine fotbalului românesc: „S-a văzut cu câtă bucurie au jucat fotbal aceşti copii şi de aceea trebuie ca, pe viitor, să le oferim cât mai mult. Mă simt foarte bine lângă ei, cu toate că pe unii i-am văzut fericiţi, iar pe alţii plângând".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii