Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:37 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A inceput Regata Marii Negre

ro

29 May, 2009 02:38 2390 Marime text
cea_mai_scumpa_barcutza.jpgIeri, de la ora 11.00, a avut loc plecarea yachturilor participante la cea de a doua ediţie a Black Sea International Regatta, organizată de Yacht Club Romania, cu sprijinul Pontos Sailing Team Varna, Odessa International Yacht Club, Turkish Off-shore Racing Club şi Russian Off-shore Racing Association.

Cele peste 40 de echipaje participante la competiţie vor fi jurizate de arbitri internaţionali din Bulgaria, Grecia, Ucraina şi România. Ca şi la ediţia anterioară, cei ce doresc să urmărească Regatta Mării Negre o pot face în timp real, cu ajutorul dispozitivelor de urmărire prin satelit, instalate pe fiecare dintre yachturi. Acestea pot fi vizionate pe site-ul http://www.blacksearegatta.com.

Cursele se vor derula pe parcursul a trei zile, între Mangalia şi Balcic. „Este vorba despre curse off-shore, între Mangalia şi Balcic, precum şi in-shore, în Bulgaria. Festivitatea de premiere va avea loc la Balcic, la Marina City, pe 30 mai. Câştigătorii vor primi medalii şi cupe", ne-a declarat Sorin Drugan, de la Yacht Club România. Yachturile participante sunt din România, Bulgaria, Grecia, Turcia, Ucraina. Cel mai „ieftin" este evaluat la 5.000 de euro, în timp ce „bijuteria" cea mai scumpă, „Tamara", are o valoare de peste 500.000 de euro. Întreţinerea unui astfel de yacht scoate din buzunarul proprietarului între 1.000 şi peste 10.000 de euro pe an.

Câştigătorii 2008 ai Black Sea International Award au fost, la Clasa „A", Lucian Dragomir, cu „Teodora", şi la Clasa „B" - Nikola Dukov, cu „Petra".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii