Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:38 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gimnastica 16 ani ramane virsta minima

ro

14 May, 2010 21:36 1644 Marime text

gim1.jpgFederaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a decis să menţină la 16 ani vârsta minimă pe care gimnastele trebuie să o aibă pentru a participa la Campionatele Mondiale, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al FIG, Consiliul Executiv s-a opus unei cereri a federaţiei americane prin care se solicita ca fetele de 15 ani să primească autorizaţia de a evolua în competiţie.

Din 1997, vârsta limită este fixată la 16 ani pentru păstrarea integrităţii fizice a tinerelor gimnaste aflate în creştere, chiar dacă celemaimulte ating cel mai bun nivel la o vârstă mai mică, înainte de transformările adolescenţei.

Potrivit AFP,maimulte ţări, între care şi România, ar fi dorit să intergreze junioare în echipă pentru Campionatele Mondiale din 2011, din Japonia, care vor reprezenta un criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.

Înaprilie, China a rămas fără medalia olimpică de bronz pe echipe de la Jocurile Olimpice de la Sydney, după ce a minţit în privinţa vârstei uneia din sportivele sale, care avea 14 ani la Olimpiada australiană.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii