Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 30 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soţia antrenorului ucis duminică refuză ajutorul financiar de la familia Popescu „Cel ce mi-a băgat soţul în mormânt să plătească după lege" (galerie foto)

ro

30 Nov, 2011 01:00 3037 Marime text
Luban_luban.jpgFostul antrenor al Clubului Portul, Vasile Luban, va fi înmormântat astăzi, la ora 12.30, la Cimitirul Palas, care se află în zona unde a copilărit.

Ieri, rudele, prietenii, foştii şi actualii fotbalişti s-au adunat la Casa Albastră, unde a fost depus sicriul cu trupul celui care a fost Vasile Luban. Toţi au venit să aprindă o lumânare la căpătâiul dragului soţ, tată, prieten şi antrenor. Soţia sa, Petrica, ne-a povestit că cel care i-a băgat soţul în mormânt trebuie să plătească. „Au venit luni doi delegaţi din partea familiei celui care l-a ucis pe Vasile.

luban_luban_2.jpgM-au întrebat dacă primesc o coroană şi ajutor financiar, dar am refuzat. Trebuie să plătească pentru ce a făcut", ne-a spus soţia lui Vasile Luban. Bărbatul urma să plece pe 11 decembrie în Franţa, să-şi vadă nepoţica abia născută pe 17 octombrie. Nu apucase să o vadă", mai spune printre lacrimi Petrica Luban. Vasile Luban şi-a iubit mult meseria de antrenor, povestesc prietenii. „Cu toate că era la pensie, Vasile nu putea sta departe de terenul de fotbal şi antrena echipele de juniori de la Lumina - Năvodari.

În acea dimineaţă fatidică, se ducea la antrenament", ne-a mai destăinuit soţia sa. Cele două fete, Luana şi Lubiana, locuiesc în Franţa. Reamintim că accidentul care i-a curmat viaţa lui Vasile Luban s-a produs duminică dimineaţa. Radu Popescu, de 25 de ani, a condus un BMW pe strada Mircea cel Bătrân, dinspre Ferdinand către bulevardul Mamaia. În zona staţiei de autobuz din faţa Casei Judeţene de Pensii, şoferul, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul volanului şi l-a lovit mortal pe Vasile Luban, care se afla în staţia de autobuz. Şoferul a părăsit locul accidentului fără acceptul oamenilor legii, însă a fost prins 15 minute mai târziu de un jandarm. Numele tânărului şofer mai apare în două dosare aflate pe rolul Judecătoriei Constanţa, în care „Popescu Radu" a chemat în instanţă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciu Rutier, ambele cauze fiind pierdute de şofer. Nu este de trecut cu vederea faptul că, înainte de producerea accidentului, şoferul ar fi consumat şi substanţe stupefiante.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii