Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:44 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se modifica regulamentul de organizare si functionare a cimitirelor (document)

ro

27 Apr, 2010 03:04 4885 Marime text
cap_9.jpgConsilierii locali vor vota în şedinţa care va avea loc joi, de la ora 13.00, la restaurant Aurora, proiectul HCLM privind modificarea regulamentului de organizare şi funcţionare a cimitirelor.

Mai exact, se schimbă câteva articole ale hotărârii. Noile prevederi spun că: înhumările, deshumările şi reînhumările se vor face de către societăţile abilitate legal, cu respectarea normelor sanitare antiepidemice şi în baza tarifelor stabilite în conformitate cu prevederile legale, afişate la loc vizibil; lucrările de construcţii funerare subterane şi supraterane se execută cu obţinerea avizului/autorizaţiei de construire eliberat de Primăria Municipiului Constanţa, Direcţia de Gospodărire Comunală, Serviciul Administrare Cimitire/Direcţia Urbanism, în baza tarifelor stabilite în conformitate cu prevederile legale, afişate la loc vizibil. În proiectul HCLM se mai spune că săpăturile de pământ efectuate în vederea executării de cripte cu 1, 2 sau 3 nivele se vor executa numai de către prestatorul activităţii de întreţinere şi funcţionare a cimitirului şi cu achitarea contravalorii lucrării de către titularii locului de veci, în baza tarifelor stabilite în conformitate cu prevederile legale. „Accesul în cimitire a persoanelor, autovehiculelor de transport funerar, autoturismelor care transporta persoane handicapate este permis zilnic, pe baza de aviz de la Serviciul Administrare Cimitire: în perioada 01.10 - 31.03, între orele 7.00 - 17.00, în perioada 01.04 - 31.09, între orele 7.00 - 20.00. Se interzice accesul autovehiculelor/autoturismelor în incinta cimitirelor, mai puţin a maşinilor/utilajelor folosite la lucrările de întreţinere care aparţin societăţilor prestatoare care

au preluat activitatea de întreţinere şi funcţionare precum şi a celor cu contract de asociere cu Primăria Municipiului Constanţa. Accesul în cimitir este permis autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară pe drumurile publice conform OUG nr.195/2002 republicată", arată documentul. Hotărârea mai spune că orice firmă poate presta servicii funerare, dar şi că „societăţile care deţin contract de întreţinere şi funcţionare a cimitirelor sau

contract de asociere cu Primăria Municipiului Constanta, vor asigura la cerere întreaga gamă de servicii, lucrării şi obiecte necesare ceremoniilor funerare, precum şi alte servicii, astfel încât cerinţele în cazul decesului unei persoane să poată fi satisfăcute într-un singur loc, cu operativitate şi în condiţii corespunzătoare. Prestarea serviciilor funerare se va face în baza solicitărilor celor interesaţi cu plata preţurilor şi tarifelor anunţate prin afişare".

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • xxxx 27 Apr, 2010 13:23 Parca am mai citit , despre ce face Draghici in Cimitirul Central si scumpii nostri "Alesi"propun articole aberante de la cine se considera "proprietar"in cimitir.Uitati-va cum arata C.C.si mizeria dintre morminte.Iar,lucrarile funerare facute de fratele lui Draghici sunt de proasta calitate,dar de ce sa ne mai miram cand hotia este la ea acasa?
  • groparul 27 Apr, 2010 07:13 Atentie! Daca incepe asa-zisul profesor Patrut sa faca operatii pe inima, ne mai trebuie un cimitir. De altfel, am auzit ca la Bucureti era asociat la o firma de pompe funebre, care avea acces privilegiat in incinta spitalului militar.