Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SC RAJA SA a semnat primele contracte privind modernizarea (galerie foto)

ro

07 Apr, 2011 01:44 1883 Marime text
cap_7.jpgSocietatea RAJA SA continuă dezvoltarea Programului Operaţional Sectorial de Mediu - Axa 1 „Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată". Acestea sunt primele două proiecte din cele 41 care urmează să fie semnate în viitorul apropiat. Valoarea proiectelor se ridică la 246 de milioane de euro.

Astfel, ieri, la sediul societăţii, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, au fost semnate două contracte: „Conducta de descărcare în Marea Neagră a Staţiei de Epurare Mangalia" şi „Reabilitarea Staţiei de Epurare ape uzate Eforie Sud". Contractul de realizare a investiţiei „Reabilitarea Staţiei de Epurare ape uzate Eforie Sud" a fost semnat cu firma Betoane & Rohrbau C.F. Thymian GmbH&Co.KG şi are ca termen de finalizare luna februarie 2013. „În urma realizării acestei investiţii, staţia de epurare Eforie Sud va deveni una dintre cele mai moderne din România, prin introducerea treptei terţiare de tratare a apelor uzate.

Raja_Raja_2.jpgAltfel spus, vom vărsa în Marea Neagră apă de izvor. De aceea, vom negocia cu Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Agriculturii să ne permită să folosim această apă în agricultură", a declarat Felix Stroe, directorul general al companiei RAJA SA. La rândul său, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a precizat că proiectul va avea un impact social. „Vor fi create mii şi mii de locuri de muncă. De asemenea, va crea şi un impact de mediu, adică vom putea arbora pe plaje steagul cu delfini. Ceea ce înseamnă că apa de îmbăiere nu este poluată", a menţionat Nicuşor Constantinescu. Contractul de lucrări „Conducta de descărcare în Marea Neagră a Staţiei de Epurare Mangalia" este parte componentă a Proiectului „Reabilitare şi modernizare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în regiunea Constanţa - Ialomiţa". Alocarea investiţiilor pentru oraşul Mangalia se ridică la 9.613.650,56 euro, din care RAJA SA asigură prin cofinanţare suma de 2.754.809,56 euro, iar Consiliul Local Mangalia suma de 137.177 euro. Contractul de realizare a lucrărilor a fost semnat cu consorţiul SC AL Stom Company SRL - Sc Petroconst SA - SC Petrostar SA, având ca termen de finalizare luna octombrie 2012.

Preşedintele CJC a inaugurat clădirea Direcţiei de Dezvoltare şi Finanţări Externe

Tot ieri, la societatea RAJA SA a fost inaugurată noua clădire a Direcţiei de Dezvoltare şi Finanţări Externe. Panglica a fost tăiată de Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC, de Felix Stroe, directorul general al SC RAJA SA, şi Cristinel Dragomir, vicepreşedintele CJC. De asemenea, ieri a fost inaugurat şantierul viitorului, Pavilion al Direcţiei Tehnice şi al Dispeceratului Central. „În cadrul Dispeceratului Central vor fi monitorizate online reţelele de apă şi canalizare din judeţ", a explicat celor prezenţi Felix Stroe. La evenimentele de ieri au mai fost prezenţi Claudiu Tusac, primarul oraşului Mangalia, Ovidiu Brăiloiu, primarul oraşului Eforie, şi Mariana Gîju, primarul comunei Cumpăna.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii