Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:08 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Ioana Ilie şi Ştefania Bianca Mocanu, karatistele de la „Remus Opreanu

ro

01 Feb, 2012 02:36 3766 Marime text
eleve.jpgIoana Ilie face karate de trei ani şi spune că nu îi este niciodată frică să iasă noaptea în stradă.

Este elevă în clasa a VI-a la Şcoala cu clasele I-VIII „Remus Opreanu" din municipiul Constanţa, iar de trei ani este pasionată de karate. Antrenamentele lungi au dat roade: Ioana a reuşit să adjudece premii importante la concursurile la care a participat. „În toamna anului 2010 am participat la Cupa Mondială de Karate, care a avut loc în Franţa. Am reuşit să obţin locul I la proba kumite, individual. Kumite presupune lupta directă între doi parteneri şi implică lovituri de braţ şi de picior în sistem semi-contact, exclusiv lovituri în orice zonă inferioară centurii", ne-a povestit Ioana. Un alt concurs important la care Ioana a câştigat un premiu important - locul II, a fost Cupa Mondială de Karate 2011, care s-a desfăşurat în Germania. Şi aici adolescenta i-a „bătut" pe adversarii săi la proba kumite individual. Ioana a mai adjudecat locul III la proba katta individual.
„Ioana este un copil ambiţios, cu un spirit de echipă bine dezvoltat, dar şi un simţ artistic. Este o fire altruistă. Ioana se prezintă ca un tot unitar", a declarat diriginta elevei, profesoara Săftica Sava. Una dintre colegele de şcoala ale Ioanei, care de asemenea este pasionată de karate, este Ştefana Bianca Mocanu, elevă în clasa a II-a B. Mica sportivă face karate de doi ani şi deja a reuşit să urce pe podium. Ea a obţinut premiul I (proba katta individual) la Cupa Mondială de Karate din Germania. Şi la proba katta pe echipe, feminin, Ştefania şi colegele ei au urcat pe locul I. „Vreau să devin un sportiv cunoscut în lumea luptelor, adică să fac sport de performanţă", susţine Ştefania.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Laura 09 Feb, 2012 16:49 Felicitari!Ne bucuram pentru voi si sunteti niste sportive cu care clubul nostru se poate mandri.Succes in continuare si nu uitati ca suntem alaturi de voi:)
  • karate 01 Feb, 2012 17:47 Amandoua sunt sportive la Karate Dinamic Constanta. Felicitari la amndoua