Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:28 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răspunsul nedemn al unui primar

ro

17 Mar, 2011 02:37 1327 Marime text

Zeflemitor, neadecvat, total deplasat. Aşa a răspuns primarul Radu Mazăre la gestul prefectului Claudiu-Iorga Palaz de a ajuta administraţia locală cu distribuirea pachetelor, astfel încât bătrânii Constanţei să nu mai suporte umilinţa cozilor interminabile. Cine va avea cel mai mult de pierdut din cauza atitudinii primarului? Evident, tot bătrânii.

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, i-a răspuns prefectului Claudiu-Iorga Palaz cu privire la ajutorul oferit de reprezentantul Guvernului în teritoriu pentru distribuirea pachetelor pentru bătrâni. Modul în care a făcut-o însă este unul total deplasat, cu un vocabular nedemn de un reprezentant al autorităţii locale: Cel puţin ciudată această din urmă observaţie a primarului, atâta vreme cât personalul care distribuie aceste ajutoare îşi încheie programul în miezul zilei, mai exact la ora 14.00. Nu în cele din urmă, primarul a încercat să distragă atenţia de la subiectul umilirii bătrânilor la cozi prin aducerea în discuţie a unor teme din alte domenii. Primarul Mazăre nu s-a dezis de limbajul pe care l-am putea numi „de stradă" nici în finalul răspunsului său către prefectul Claudiu-Iorga Palaz. Reprezentatul Guvernului în teritoriu nu a fost, însă, prea surprins de atitudinea edilului şef al Constanţei. Claudiu-Iorga Palaz: „Neserios! E păcat că nu se ia în calcul şi se tratează astfel, cu dispreţ, o mână întinsă din partea unei autorităţi a statului. Nu cred că mai are sens să comentez ceea ce s-a scris în acel răspuns. Eu nu am vrut altceva decât să-i ajut pe constănţeni şi am vrut să-i întind o mână pentru distribuirea în mod organizat a acestor pachete pentru că am văzut că a fost o proastă organizare, atât în ceea ce priveşte pachetele distribuite de Comunitatea Europeană, cât şi în ce priveşte pachetele distribuite de Primăria Constanţa. Păcat că se tratează astfel autorităţile statului". Prefectul Claudiu-Iorga Palaz a atras, însă, atenţia asupra faptului că cei care au cel mai mult de pierdut sunt tot bătrânii Constanţei.

Primarul Mazăre s-a supărat nu numai pe prefectul constanţei ci şi pe proprii angajaţi. Şi anume pe acei oameni care au avut curajul să spună că nu fac faţă şi au nevoie de ajutor.

Cu toate că primarul Mazăre a avut o poziţie deplasată, oferta prefectului judeţului Constanţa rămâne în picioare. Cu alte cuvinte, în vreme ce primarul Mazăre se „pierde" în răspunsuri care nu-şi au rostul şi care nu rezolvă nimic, bătrânii stau în continuare la cozi. Şi asta numai din cauza administraţiei locale incapabile să gestioneze o problemă care durează de prea mult timp: cozile umilinţei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii