Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:07 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul Competent, implementat în cinci comun Violeta Cîndea-„Rezultate sunt îmbucurătoare şi utile pentru beneficiari" (galerie foto)

ro

01 Nov, 2012 01:00 2159 Marime text
competent_1.jpgProiectul „Competent - Activităţi inovatoare în vederea îmbunătăţirii accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii", organizat de Asociaţia Comunelor din România, Brainstorming Consulting şi RPIC-ViP din Republica Cehă, a ajuns la final. Cu acest prilej, ieri a fost organizată o conferinţă de presă, la care au participat organizatorii cursurilor şi reprezentanţii autorităţilor locale în care s-au desfăşurat acestea, printre care şi primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Începând din noiembrie 2010 şi până în septembrie 2012, un număr de 209 femei din cinci comune constănţene - Castelu, Chirnogeni, Cumpăna, Dobromir şi Independenţa - au urmat câte două cursuri de competenţe: curs de iniţiere în folosirea calculatorului şi curs de comunicare eficientă şi orientativă spre client în cadrul acestui proiect. „În cadrul proiectului al cărui grup ţintă au fost femeile din zonele rurale, au fost cuprinşi 209 beneficiari. În timpul celor 24 de luni au fost organizate 10 cursuri de iniţiere în folosirea calculatorului, 7 cursuri de comunicare şi 3 cursuri de orientare către client. De asemenea, 15 angajaţi ai primăriilor din cele cinci comune au fost instruiţi cum să-i ajute pe locuitori să-şi găsească un loc de muncă, să scrie un CV sau o scrisoare de intenţie", a declarat Violeta Cîndea, coordonator local pe Constanţa în cadrul Brainstorming Consulting. În cadrul activităţilor desfăşurate, beneficiarii proiectului au participat la trei tipuri de instruiri. Astfel, 192 de beneficiari au participat la un curs de iniţiere în folosirea calculatorului, 159 la un curs de comunicare, iar alţi 57 la un curs de orientare către client.

competente_2.jpg

Mai mult, cele cinci comune constănţene incluse în proiectul „Competent" beneficiază, din această vară, de puncte de informare pentru cei care doresc să afle cât mai multe despre oportunităţile de calificare şi recalificare. Astfel, locuitorii din Castelu, Chirnogeni, Cumpăna, Dobromir şi Independenţa au la dispoziţie puncte de informare, la nivelul cărora agenţii de informare vor oferi celor interesaţi informaţii despre oportunităţile de calificare şi recalificare, care îi vor ajuta în găsirea unul loc de muncă. Prin aceste puncte de informare, colectivităţile locale şi angajatorii sunt încurajaţi să colaboreze în vederea creşterii şanselor de angajare şi profesionalizare a beneficiarilor proiectului, care aparţin grupurilor vulnerabile.

„Ne bucură mult faptul că în urma eforturilor depuse de noi şi de autorităţile locale din cele cinci comune, 14 beneficiari ai acestui proiect şi-au găsit un loc de muncă", a mai adăugat Violeta Cîndea.

Reamintim că în cele cinci comune constănţene au fost organizate cursuri de competenţe comune pentru beneficiarii proiectului. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013. Obiectivul general al proiectului a constat în facilitarea accesului la educaţie şi integrarea sau reintegrarea persoanelor vulnerabile pe piaţa muncii. Proiectul este implementat în şase judeţe din ţară: Dolj, Olt, Dâmboviţa, Ialomiţa, Neamţ şi Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii