Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:07 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătiri înainte de bacalaureat Elevii au citit despre nunta lui Borcea şi femeile lui Ilie Năstase

ro

30 Aug, 2011 00:45 1868 Marime text
bac_bacalaureat_1.jpgPentru absolvenţii de liceu înscrişi la sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat au început, de ieri, probele scrise. Astfel, ieri, 1.431 de candidaţi au susţinut proba la Limba şi Literatura Română. În judeţul Constanţa, au fost organizate şase centre de examinare pentru cei 3.000 de candidaţi care susţin bacalaureatul de toamnă: Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Colegiul Tehnic de Marină Al. I. Cuza, Liceul Teoretic Ovidius, Colegiul Naţional Pedagogic Constantin Brătescu, Colegiul Comercial Carol I, Colegiul Tehnic Energetic. În toate centrele au fost montate camere video, care au urmărit orice mişcare a candidaţilor.

bac_bacalaureat.jpgLa centrul de examinare, organizat la Liceul Teoretic Ovidius, au susţinut, ieri, proba de Limbă română candidaţii care provin de la: Liceul Teoretic Băneasa, Liceul Teoretic Ioan Cotovu din Hârşova, Grupul Şcolar Harşim din Hârşova, Liceul Teoretic Ovidius, Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Liceul Teoretic Traian, Grupul Şcolar Cogealac şi Liceul Teoretic Emil Racoviţă din Techirghiol. Unii dintre candidaţii care au ajuns dis-de-dimineaţă în faţă unităţii şcolare au citit cu nesaţ presa mondenă, în special despre faimoasa nuntă de un milion de euro a lui Cristi Borcea şi femeile lui Ilie Năstase, în loc să repete subiectele de bacalaureat. Cei peste 1.400 de candidaţi au avut de rezolvat varianta nr. 3 la proba de Limbă română. Astfel, la primul subiect, au avut de analizat un fragment din opera „Adela", de Garabet Ibrăileanu, La subiectul nr. 2 au avut de scris un text de tip argumentativ de 15-30 de rânduri despre prietenie, pornind de la ideile sugerate de afirmaţia lui Nichita Stănescu: „Prietenia nu este un dor, ci o prezenţă". La ultimul subiect, candidaţii au avut de redactat un eseu de două-trei pagini în care trebuia să prezinte modul în care se reflectă o temă (banul, destinul, istoria, familia) într-o nuvelă studiată. Prezenţa camerelor video le-a creat nemulţumiri candidaţilor, care au declarat că a fost un examen dificil. „A fost greu. Nu am putut copia. Şi subiectele mi s-au părut grele. Eu am scris trei pagini, dar sunt sigur că nu voi lua examenul, deoarece în prima sesiune am scris şase pagini la română şi degeaba", ne-a povestit un elev de la Colegiul Tehnic Vasile Pârvan, care a susţinut examenul la Limba română la Colegiul Economic Carol I. La această unitate şcolară au susţinut, ieri, prima probă scrisă 641 de candidaţi.

Un elev de la Colegiul A. I. Cuza, eliminat din examen

Dacă la prima sesiune de bacalaureat, mai mulţi candidaţi au fost eliminaţi, deoarece au fost prinşi copiind, ieri, doar un singur curajos a încercat marea cu degetul. Elevul care a susţinut examenul de Limbă română la centrul de examinare de la Colegiul Tehnic de Marină Alexandru Ioan Cuza a fost eliminat din examen, pentru că a fost prins de profesori copiind. Potrivit noii metodologii a bacalaureatului, candidaţii care vor fi prinşi copiind nu vor mai putea participa la examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni. Aceştia vor putea susţine Bac-ul cel mai devreme în vara anului 2013. În plus, toate examenele susţinute până la eliminare nu sunt recunoscute.

Pe 31 august - cea de a doua probă scrisă a Bac-ului

Pe 30 august va avea loc proba scrisă la Limba şi literatura maternă, iar pe 31 august - proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă - proba la alegere a profilului şi specializării, se va desfăşura pe 2 septembrie. Pe 4 septembrie vor fi afişate rezultatele. În aceeaşi zi, candidaţii nemulţumiţi de notele primite pot să depună contestaţii între orele 16.00 - 20.00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 7 septembrie. Reamintim că, la prima sesiune a bacalaureatului, la nivelul judeţului Constanţa, au participat peste 7.000 de candidaţi. Procentul de promovabilitate la nivelul judeţului Constanţa după prima sesiune a fost de 58,73%. Jumătate dintre candidaţi - 3.074 au picat examenele de maturitate. De asemenea, 35 de elevi au fost eliminaţi pentru fraudă. Aceştia vor avea dreptul să susţină, din nou, bacalaureatul în toamna anului 2012.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii