Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parcurile Carol I si CET, aprobate de Consiliul Local

ro

13 Oct, 2009 02:54 1235 Marime text

Consiliul Local Municipal a aprobat ieri, într-o şedinţă extraordinară, proiectele de hotărâre privind amenajarea a două noi parcuri.

Acestea se vor realiza prin participarea municipalităţii la Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi, sumele necesare provenind de la Ministerul Mediului.

Potrivit viceprimarului Decebal Făgădău, pentru realizarea celor două parcuri, administraţia locală solicită sumele maxime prevăzute de ghidul Fondului de Mediu, fiind vorba de două milioane de lei pentru fiecare zonă verde. „Încercăm să facem o schimbare radicală, peste noapte, în sensul că nu aşteptăm şase luni de zile să săpăm, să sădim şi să vedem când vor ieşi. Vom merge pe arbori maturi, de talie mare, pe rulouri de gazon, astfel încât să fie o schimbare vizibilă şi să funcţioneze aceste parcuri", a menţionat reprezentantul Primăriei Constanţa.

Acesta a spus că şedinţa extraordinară a CLM a fost întrunită luni pentru ca administraţia locală să poată trimite proiectele celor două parcuri la Ministerul Mediului, pe parcursul aceleiaşi zile, în termenul legal.

Potrivit viceprimarului Decebal Făgădău, administraţia locală va contribui la realizarea parcurilor cu cel mult 60.000 de lei, sumă totală ce reprezintă cheltuieli neeligibile (taxele de autorizare pentru construire şi alte lucrări suplimentare), conform ghidului de finanţare.

Unul dintre parcuri va fi amenajat în zona peninsulară a Constanţei, iar altul, în zona CET.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii