Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ninsoarea a dat batai de cap primarilor

ro

21 Jan, 2010 03:24 1429 Marime text
colaj_1.jpgAdministraţiile locale din Topraisar, Amzacea şi Negru Vodă speră ca drumul să fie degajat şi să nu mai viscolească.

Condiţiile meteo din ultimele zile au făcut ca DN 38 să fie impracticabil.

Cu toate că dinspre Agigea către Topraisar şoseaua a fost astupată de zăpadă pe mai multe porţiuni, şoferii maşinilor care se ocupă de aprovizionare s-au încumetat să circule pe acest traseu. „DN 38 este închis, însă o maşină cu pâine a ajuns. Încă mai avem provizii, dar sperăm ca mâine (n.r. astăzi) să fie degajat drumul pentru ca şi cadrele didactice care fac naveta să poată ajunge la şcoală", ne-a declarat primarul comunei Topraisar, Stelian Gheorghe. Edilul a precizat că, deşi copiii nu au venit la şcoală, întrucât nu au profesori, instituţiile de învăţământ au fost încălzite totuşi, în speranţa că orele de curs vor fi reluate azi. Primarul din Topraisar ne-a declarat că aproape toate străzile din localitate au fost desfundate, utilajele de deszăpezire fiind trimise să acţioneze şi pe uliţele din satele Moviliţa, Potârnichea şi Biruinţa.

inzapezire_utilaj_dezapezire_02.jpgWolă, antemergător pentru salvarea care transporta o gravidă

Şi la Amzacea iarna şi-a intrat în drepturi, astupând străzile din cele trei sate ale comunei. Potrivit primarului Constantin Radu, echipajele de deszăpezire ale drumurilor judeţene şi drumurilor naţionale au acţionat şi în zona comunei Amzacea, însă carosabilul a fost astupat din nou, de viscol, pe perioada nopţii. „S-a acţionat cu utilajele până noaptea, însă zăpada a fost viscolită şi a astupat din nou drumurile. Sperăm ca astăzi (n.r. ieri), până la orele 13.00 - 14.00, să fie destupate drumurile", ne-a declarat edilul. La Amzacea nu ajunseseră ieri, nici maşinile de aprovizionare cu pâine, de la Constanţa, Basarabi sau Comana. Administraţia locală din Amzacea a trecut cu brio şi peste un altfel de test. O gravidă a fost transportată cu ambulanţa către Spitalul Judeţean, după ce s-a intervenit cu o wolă pentru degajarea şoselei.

Două TIR-uri înzăpezite la Negru Vodă

Şi la Negru Vodă, condiţiile de trafic au împiedicat un TIR bulgăresc să-şi continue drumul până la destinaţie. Încercând să facă loc altui TIR care venea din sens opus, şoferul a făcut o manevră care a făcut ca autotrenul să se oprească în şanţ. Vehiculul s-a ales şi cu o defecţiune la motor. Ieri, administraţia locală a oraşului Negru Vodă a fost anunţată despre faptul că două TIR-uri ar fi rămas înzăpezite la podul de la intrarea în localitate. Primarul Ion Nicolin, care s-a deplasat la faţa locului, ne-a declarat că TIR-ul înţepenit în şanţ era încărcat cu ulei comestibil şi se deplasa către Bulgaria. Cel de-al doilea TIR, condus tot de un şofer bulgar, staţiona pe o parte a carosabilului pentru că voia să-şi ajute colegul. Deşi i s-a explicat că nu are voie să mai staţioneze în zonă pentru că încurcă traficul, şoferul TIR-ului în stare de funcţionare nu a vrut iniţial să părăsească locul. „Eu ştiu puţin bulgăreşte, mă descurc, şi l-am rugat pe celălalt şofer să degajeze şoseaua, să meargă să bea un ceai cald. La început n-a vrut să audă, însă a venit un echipaj de la drumuri naţionale, a degajat zăpada din zonă şi TIR-ul a plecat până la urmă. Urmează să vină autoritatea bulgară, pentru ca şi acest autotren, cu defecţiune la motor, să fie remorcat", ne-a declarat primarul Nicolin. El a ţinut să precizeze că străzile din oraş şi din satele ce aparţin de Negru Vodă au fost desfundate cu wola. „Azi-noapte le-am dus pâine şi medicamente celor de la Darabani şi Vâlcele, că aveau oamenii nevoie, dar acum, în mare, se circulă", a adăugat Ion Nicolin.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii