Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:17 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu, pe lista premiaţilor Deputatul Stavrositu, medaliat pentru implicare în proiectul „Şcoala altfel" (galerie foto)

ro

14 Jan, 2011 02:55 2982 Marime text
aciune_stavrositu_Maria_Stavrositu.jpgIeri, într-un cadru academic, decanul Facultăţii de Matematică din cadrul Universităţii Ovidius, Wladimir Boskoff, vicepreşedinte al Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, a înmânat deputatului constănţean Maria Stavrositu o diplomă şi o medalie jubiliară pentru implicarea în Programul „Şcoala altfel". Proiectul a vizat realizarea unei curricule şcolare de matematică simplificată pentru clasele V - XII.

Ceremonia de înmânare a Diplomei şi a Medaliei Jubiliare a avut loc ieri, la sediul nou al Universităţii „Ovidius", în prezenţa elevilor Facultăţii de Matematică, dar şi a unei părţi dintre profesori. Evenimentul a fost prilejuit de împlinirea a 100 de ani de existenţă a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, sub Înaltul Patronaj al Preşedinţiei României.

Decanul Facultăţii de Matematică, Wladimir Boskoff, a vorbit celor prezenţi despre importanţa proiectului care a fost derulat pe parcursul a trei luni şi jumătate şi la care şi-a adus contribuţia, prin susţinerea în comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor a unor aspecte, şi deputatul PDL constănţean Maria Stavrositu, fost cadru universitar înainte de a intra în Parlament. „În cadrul proiectului, au fost mai multe întâlniri, însă trei au fost de o importanţă mai mare şi în care am soluţionat mai multe aspecte. Am reuşit să definitivăm o programă de gimnaziu şi de liceu, adaptată cerinţelor copiilor de azi, care să nu primească materia cu lingura, cum se spune, ci cu linguriţa. În viitoarea curriculă, 95% din ce am propus va fi pus în aplicare, ceea ce înseamnă că va fi o materie simplificată astfel încât oricine să prindă drag de matematică", a declarat decanul Boskoff în cadrul întâlnirii. Pentru a scoate în evidenţă caracterul academic al evenimentului şi pentru ca acţiunea să nu fie apreciată drept una politică, decanul Facultăţii de Matematică a explicat că aceeaşi medalie şi aceeaşi diplomă urmează a primi şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, pentru implicarea sa de anul trecut în organizarea Olimpiadei Internaţionale de Matematică. „I-am premiat pe cei care au făcut ceva bun pentru matematică. Am dat un total de 26 de diplome la nivelul judeţului, 24 dintre ele pentru cadre didactice. Urmează să i-o înmânez şi preşedintelui CJC", a mai adăugat decanul.

La rândul său, deputatul constănţean Maria Stavrositu a susţinut că medalia pe care a primit-o reprezintă recunoaşterea faptului că nu a uitat nici de unde a plecat, adică din mediul universitar, nici de ce a fost trimisă în Parlament. „Nu mi se întâmplă în fiecare zi o astfel de onoare", a mai adăugat deputatul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii