Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manuela Mitrea face apel la ministrul Sanatatii pentru Clinica de Chirurgie Cardiovasculara

ro

07 Apr, 2010 02:59 2549 Marime text
cap_7.jpgDupă ce în ultima lună deputatul social-democrat Manuela Mitrea a intervenit pe lângă ministrul Transporturilor pentru podul IPMC dar şi pentru tunelul Palas - Portul Vechi, în urmă cu câteva zile, parlamentarul a solicitat ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, un punct de vedere vizavi de neincluderea Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa în programele Naţionale ale Ministerului Sănătăţii de finanţare pentru boli cardiovasculare.

Clinica de Chirurgie Cardiovasculară a ajuns la sfârşitul lunii trecute în atenţia deputatului constănţean, Manuela Mitrea. Parlamentarul a formulat ministrului sănătăţii o interpelare, nr. 2445A/31.03.2010, vizavi de subiectul neincluderii în programele ministerului a Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la Constanţa. Aşa cum se arată în interpelarea transmisă, numai în primele trei luni de la începutul anului, mii de persoane se află deja pe lista de aşteptare. Chiar dacă există o aparatură de ultimă generaţie şi un personal medical specializat, există posibilitatea ca unitatea medicală să-şi mărească lista din cauza fondurilor insuficiente necesare desfăşurării activităţii.

Deputatul constănţean cere prin această adresă poziţia ministerului vizavi de neincluderea Clinicii de Chirurgie în Programele Naţionale ale Ministerului Sănătăţii de finanţare pentru boli cardiovasculare şi pentru transplant de organe dar şi soluţiile pe care ministerul le poate oferi pentru îndreptarea acestei situaţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sache al lui Zapacitu 07 Apr, 2010 08:56 Draga Sica, Din fericire penibilul profesor Patrut NU e parlamentar!!!Este un derbedeu alungat din Bucuresti, unde a fost la un pas sa distruga clinica de chirurgie cardiaca a armatei!!!E adevarat ca s-au investit degeaba 10 milioene de euro pentru Penibil, dar cine il ia la intrebari pe Nicusor pentru asta! Apoi trebuie amintit ca si in 2009 fratele senator Mazare a facut , la fel, o interpelare parlamentara si..canci rezultata! Patrut este cunoscut pentru rezultatele slabe pe care le are in chirurgia cardiaca! daca va fi inclus in Program va creste mortalitatea la Constanta! cazul Iovanescu este edificator!
  • Sica a lu* Orban 07 Apr, 2010 05:47 Clinica a fost creata in scop electoral,din banii nostri(milioane de euro),fara nici un studiu sau plan,adica lautareste,stil Nicusor Constantinescu. Traba ar fi grozava daca s-ar vedea ceva rezultate. Cind are timp "specialistul"sectiei sa se ocupe de inimi,cind el a fost facut parlamentar?Vezi tratamentul aplicat lui Iovanescu intre doua sedinte ale parlamentului.Asa ceva nu se intimpla la Cluj,Iasi,Tg.Mures.