Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:54 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investeşte în oameni Universitatea Ovidius organizează cursuri pentru specialişti în medicina dentară

ro

13 Nov, 2012 03:25 3594 Marime text

ovidius.jpgCu sprijinul rectorului prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure, specialist recunoscut în management, Universitatea Ovidius derulează proiectul „Ergonomie, prevenţie, management performant în medicina dentară prin aliniere la standarde europene", în cadrul căruia, în anul 3 de activitate care tocmai a început, 3.200 de medici, asistente şi tehnicieni dentari din cinci euroregiuni vor participa la cursuri de perfecţionare în cele 3 domenii ale proiectului. Proiectul are ca scop major alinierea practicilor din România în ceea ce priveşte modul de lucru al specialiştilor din medicina dentarã la cele europene, prin crearea unor programe coerente şi de formare profesionalã a acestora. În euroregiunea sud est vor participa la cursuri 440 de medici, 60 de tehnicieni dentari şi 100 de asistente medicale.

Coordonatorul proiectului este prof.univ.dr. Corneliu Amariei, iar cursurile au loc la Centrul de excelenţă în medicină dentară, situat în clădirea Bibliotecii Universităţii, iar demonstraţiile practice - la Centrul pilot de ergonomie, prevenţie şi management din strada Ilarie Voronca nr. 7. „Este perioada cea mai propice pentru cursuri de management, ergonomie şi prevenţie pentru că traversăm o criză profundă şi din cauza unui management mai puţin performant. Participând la acest program intensiv, cursanţii acumulează cunoştinţe şi aprofundează tehnici de management aplicabile în cabinetul de medicinã dentarã, precum şi cunoştinţe de organizare a cabinetului pe principii ergonomice în sensul prevenirii contaminării încrucişate şi a prevenţiei dentare", a declarat prof. univ. dr. Corneliu Amariei, coordonatorul proiectului.

Cursurile se bucură de un succes deosebit, fapt demonstrat şi de declaraţiile participanţilor. „Suntem surprinşi de organizarea acestor cursuri la Constanţa, la care am venit cu interes, ştiind capacitatea de organizator a profesorului dr. Corneliu Amariei", a precizat asist. univ. Mihaela Moisei, cadru didactic la Facultatea de Medicină a Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi. Cursurile vor continua până pe data de 31 mai 2013, cu câte cinci grupe a câte 23 - 25 de cursanţi în fiecare lună. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European - Investeşte în oameni, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii