Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:11 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dobrogea Grup a oferit cozonacii De Sf. Petru şi Pavel, bucate sfinţite pentru bolnavii de la SCJU şi SBI (galerie foto)

ro

30 Jun, 2011 00:00 2011 Marime text
cantina.jpgChiar dacă este una dintre cele mai importante zile pentru creştinătate, Ziua Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel i-a prins pe aproape 700 de bolnavi din municipiu şi din judeţ pe patul de spital, suferinzi şi fără a putea aprinde o lumânare la biserică şi fără să se poată închina la o icoană. Pentru aceştia, la fel ca la fiecare sărbătoare ortodoxă, conducerea SC Arimex Comexim 2000 SRL, firma care deţine cantina de la Spitalul Judeţean şi care se ocupă de mesele bolnavilor, a chemat trei preoţi să sfinţească bucatele pe care le-au primit bolnavii ieri, la prânz. În plus, de aceeaşi binecuvântare a preparatelor au avut parte şi bolnavii care sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase.

Ca de fiecare dată, dieteticienii cantinelor încearcă să pregătească un meniu adecvat pentru fiecare categorie de bolnavi, în funcţie de afecţiunile pe care le au aceştia, bogat în vitamine, sănătos şi care să asigure aportul de calorii necesar refacerii organismului şi luptei împotriva bolilor pentru care sunt internaţi. De la fiecare masă pe care bolnavii o primesc nu lipseşte carnea. În fiecare zi, între cele două mese principale, nu lipsesc iaurtul sau laptele pentru fiecare dintre cei peste 700 de pacienţi internaţi la SCJU, dar nici pentru cei câteva sute de la Boli Infecţioase. Ieri, la masa de prânz, bolnavilor li s-a pregătit ciorbă ţărănească de purcel cu afumătură, friptură de purcel la tavă cu piure de cartofi şi prăjitură de caise, pentru cei de la comun, de la oncologie, de la secţia de arşi, pentru copiii între 3 şi 16 ani, pentru lehuze şi pentru însoţitori. Celor care suferă de diabet li s-a pregătit supă de văcuţă cu legume, tocăniţă de ardei, pui, văcuţă şi garnitură de orez, iar celor cu ulcer supă de dovlecei a la grec şi supă de văcuţă cu legume şi cu tăiţei de casă, pilaf cu brânză de vaci ori cu legume şi cu rasol de mânzat. De asemenea, la cină, pacienţii au primit mămăliguţă cu brânză şi smântână, dovlecei gratinaţi cu brânză de vaci, ceai cu lămâie şi biscuiţi. La desert, toţi au primit un dulce specific perioadei verii, prăjitură cu caise şi vişine. De altfel, la masa de seară, toţi pacienţii au primit cozonaci cu nucă şi stafide sau cu ciocolată, donaţi prin bunăvoinţa celor de la Dobrogea Grup, care la fiecare mare sărbătoare trimit cozonaci bolnavilor de la SCJU, prin conducerea cantinei. Pentru această sărbătoare, societatea a trimis bolnavilor peste 1.000 de cozonaci de două feluri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii