Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 31 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum vor decurge alegerile pentru funcţia supremă la Universitatea Ovidius

ro

09 Jan, 2012 00:00 2146 Marime text

cap_6.jpgPe site-ul Universităţii Ovidius au fost publicate „Normele metodologice de organizare a alegerilor în structurile şi funcţiile de conducere academice ale instituţiei de învăţământ superior".

Potrivit normelor, alegerile în structurile şi în funcţiile de conducere academice ale Universităţii Ovidius se vor desfăşura după următorul calendar: în perioada 15 ianuarie-1 februarie 2012 - la nivelul consiliilor facultăţilor; 10-20 februarie 2012 - la nivelul Senatului şi preşedintele Senatului; 24 februarie 2012 - la nivelul rectorului. Alegerea în structurile şi în funcţiile de conducere academice ale Universităţii Ovidius se face prin vot universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice şi de cercetare titulare din universitate şi al reprezentanţilor studenţilor.

 Alegeri_Ovidius_-_Mihai_Gartu_2.jpg

Senatul Universităţii Ovidius este format în proporţie de 75% din cadre didactice şi 25% din studenţi. Candidaţii la concursul pentru ocuparea funcţiei de senator vor depune la Colegiul Electoral al facultăţii o cerere în care îşi exprimă intenţia de a ocupa un loc de senator din partea facultăţii, cu cel puţin 3 zile calendaristice înainte de data alegerilor. Cererea va fi însoţită de CV-ul candidatului şi de lista de lucrări. Candidaţii trebuie să fie cadre didactice titulare în facultate şi să nu fi împlinit vârsta legală de pensionare la data alegerilor. Membrii Senatului sunt aleşi prin vot direct şi secret pentru o perioadă de patru ani de către toate cadrele didactice şi de cercetare ale facultăţii şi de reprezentanţii studenţilor în Consiliul facultăţii.

 alegeri_ovidius-marian_cojoc.jpg

Candidaturile pentru funcţia de rector se depun la Biroul Electoral cu cel puţin 15 zile calendaristice înainte de data alegerilor. Candidaţii pentru funcţia de rector trebuie să fie personalităţi ştiinţifice şi academice, având gradul didactic de profesor universitar sau echivalent, cu activităţi didactice de cercetare şi profesională recunoscute, deţinând aptitudini manageriale probate, buni cunoscători ai legislaţiei referitoare la învăţământul din România şi din Uniunea Europeană. Alegerile sunt validate dacă participă cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor cu drept de vot înscrise pe listele de votare. În situaţia în care alegerile sunt validate, rezultatul alegerilor se stabileşte cu obţinerea a cel puţin 50% plus unu din voturile valabil exprimate de către cadrele didactice şi de cercetare titulare în universitate ce şi-au exprimat votul. Reamintim că la funcţia de rector al Universităţii Ovidius aspiră actualul prorector pentru probleme de învăţământ, Marian Cojoc, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, Dănuţ Tiberius Epure, şi decanul Facultăţii de Fizică, Chimie, Electronică şi Tehnologia Petrolului, Mihai Gîrţu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii