Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Costea Musu a abandonat lucrarile pe strada George Enescu

ro

16 Jul, 2008 00:00 1273 Marime text
1216153468.jpg

In urma materialelor aparute in cotidianul nostru, firma Imperial Grup SRL, reprezentata de Costea Musu, a oprit constructia imobilului de pe strada George Enescu

Fie ca se simtea cu musca pe caciula si s-a temut de controalele autoritatilor, fie ca si-a dat seama ca lucrarea pe care o incepuse nu se afla in legalitate, Costea Musu a preferat sa renunte la ridicarea imobilului de la numarul 50, de pe strada George Enescu. Ieri la amiaza, muncitorii strangeau ultimele materiale de constructii ramase. Fara chef de munca, incarcau intr-o camioneta mai multe bucati de lemn si niste galeti. "Iar ati venit?", ne-a intrebat descumpanit barbatul care, in urma cu doar cateva zile refuzase sa se prezinte, spunand doar ca este seful muncitorilor care lucrau de zor la fundatie. "Nu vedeti ce facem? Strangem, asta facem!", a continuat acesta. Intr-adevar, locul fusese curatat si toate utilajele disparusera. Ba mai mult, fundatia fusese imprejmuita de vechiul gard din lemn vopsit maro. In partea dinspre bulevardul Mamaia, pe lemnul vechi abia se mai putea zari 50, numarul pe care imobilul lui Costea Musu urma sa-l ocupe pe strada George Enescu. In urma cu doua zile va prezentam faptul ca organizatia de santier nu are o placuta care sa arate beneficiarul lucrarii, proiectantul, constructorul sau numarul autorizatiei de constructie. Mai mult decat atat, explicatiile date de catre reprezentantii firmei de constructii Venkal Grup SRL, cum ca "placuta se afla in lucru" sau ca "am avut, insa o ducem sa o schimbam", nu au parut deloc plauzibile. Nici Directia Judeteana de Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Constanta (DJCCPCN) Constanta nu isi daduse avizul pentru excavatii. Directorul institutiei, Virgil Lungu ne-a aratat un document prin care beneficiarul era instiintat ca i se da un aviz favorabil numai pentru faza PUD. Beneficiarul era nevoit sa revina la DJCCPCN pentru a mai obtine o aprobare pentru urmatoarele faze, care ar fi dus, in final, la autorizatia de constructie. Insa, Lungu spune ca Imperial Grup SRL nu a mai binevoit sa obtina si celelalte avize, chiar daca, potrivit adresei din 4 ianuarie 2007, zona se afla in regim de protectie sit urban CT-II-s-B-020842, sit arheologic CT-I-s-A-02555 - necropole.

Intrebari fara raspuns

In document se mai arata ca "pe terenul in suprafata de 272,3 mp, amplasat pe frontul de NE al strazii George Enescu, in apropierea intersectiei cu bulevardul Mamaia, cu front de 19,05 m, in prezent ocupat cu o locuinta parter, se propune construirea unui imobil D+P+5-6E, cu functiune de birouri, cu arhitectura contemporana, acoperire in terasa, cu suprafata construita la sol de 196,5 mp". Se pare ca faptul ca vecinii au sesizat Inspectoratul de Stat in Constructii l-a speriat pe Musu, care a renuntat, cel putin pentru moment, sa continue lucrarile pe strada George Enescu. Evident, ramanem cu intrebarile, care inca nu si-au gasit raspuns, din cauza refuzului beneficiarului si a constructorului: Musu obtinuse autorizatie de constructie, lucrarea are avizele de mediu, proiectul respecta normele de executare sau exista urme ale civilizatiilor trecute pe terenul pe care Imperial Grup a excavat fara nici un fel de supervizare?

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii