Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul rănit de gardul Cimitirului este imobilizat la pat

ro

30 May, 2011 00:29 1755 Marime text

gard_cimitir_-_Emilian_Vuta_accidentat_de_gardul_cimitirului_004.jpgVictima gardului Cimitirului Central, Emilian Vuţă, este imobilizat la pat, iar soţia sa nu ştie când va începe perioada de recuperare

Emilian Vuţă, constănţeanul care a supravieţuit după ce, la sfârşitul lunii martie, o parte din gardul Cimitirului Central s-a prăbuşit peste el şi peste prietenul său, Ion Ciobotariu, încă zace imobilizat la pat, cu fractură de bazin. „Soţul meu a fost operat la tibie şi peroneu, dar fracturile de la bazin nu s-au osificat. Mai are de stat la pat. Nu are voie să se ridice nici pentru a merge la toaletă. În primele luni de la accident avea mereu atacuri de panică. Am fost nevoită să aduc un psihiatru acasă, care i-a prescris medicamente. Şi acum doarme şi el liniştit. Mai are nevoie de îngrijiri medicale. Când se va face bine, va trebui să înveţe să meargă, ca un copil", ne-a povestit soţia sa, Carmen Vuţă. Fiind întrebată dacă a primit ajutor din partea autorităţilor locale, Carmen Vuţă ne-a spus că ajutorul primit nu se compară cu suferinţa prin care a trecut familia sa. „Primăria ne-a dat 2.000 de lei, iar Clares SRL (n.r. firma care administrează Cimitirul Central) ne-a dat nişte bani pentru medicamente. Banii primiţi de la ei sunt floare la ureche, pentru că am cheltuit mult mai mult. El este pensionat pe caz de boală, are gradul II de invaliditate, eu sunt şomeră. Mai am în întreţinere o minoră de 16 ani, care este elevă", ne-a mai spus soţia lui Emilian Vuţă. Reamintim că, la sfârşitul lunii martie, o porţiune din gardul Cimitirului Central s-a prăbuşit pe o porţiune de 50 de metri de-a lungul străzii I. L. Caragiale, curmând viaţa unui om şi rănindu-l pe altul. Alte persoane aflate în maşini în acel loc au reuşit în ultimul moment să evite prăbuşirea gardului peste ele. Potrivit martorilor, o placă din gard s-a prăbuşit brusc, iar sub greutatea acesteia, alte şapte plăci au fost puse la pământ, omorând pe loc o persoană care se afla în trecere pe trotuarul de lângă gard. Odată cu gardul a mai căzut şi un stâlp de iluminat public. De altfel, oamenii din zonă au declarat că acel gard era înclinat de ceva vreme, motiv pentru care au făcut o sesizare la primărie în acest sens. Unul dintre bărbaţii răniţi, Emilian Vuţă, a fost internat la Secţia de Ortopedie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa. Bărbatul de 58 de ani a suferit fracturi de bazin, peroneu şi tibie gamba stângă. Prietenul său, Ion Ciobotariu, de 63 de ani, a decedat, fiind strivit sub gardul ucigaş.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anna 30 May, 2011 16:25 ca viata nu are valoare in Romania o stie toata lumea dar totusi sa confunzi banii pe care trebuie sa ii investesti in gardul cimitirului cu gardul vilelor voastre este cumplit de tragic pentru noi familia indoliata a lui Ion Ciobotaru. Ne-ati distrus familia domnilor.