Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC cauta proiectant pentru Centrul de Alzheimer

ro

05 Feb, 2010 04:21 1781 Marime text
alzheimer_sediu_cjc.jpgConsiliul Judeţean Constanţa organizează o licitaţie în vederea achiziţionării de servicii de proiectare pentru centrul social destinat bolnavilor de Alzheimer.

Este vorba, mai exact, despre „Servicii de proiectare constând în elaborare expertiză tehnică, documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI), proiect tehnic, detalii de execuţie, asistenţă tehnică pe timpul execuţiei şi audit energetic".

Precizăm că instituţia judeţeană intenţionează să implementeze proiectul cu titlul ,,Centru social pentru bolnavii cu Alzheimer", ce va fi finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 3 - „Îmbunătăţirea Infrastructurii Sociale", Domeniul major de intervenţie 3.2 - „Reabilitarea /modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale". Potrivit documentaţiei de atribuire anexată la invitaţia de participare, proiectul va fi depus spre finanţare la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud - Est Brăila. Centrul va fi înfiinţat în Agigea, pe str. Sanatoriului, nr.1, adică în cadrul Unităţii de Asistenţă Medico - Socială Agigea. Finanţarea investiţiei va fi asigurată 85% din fonduri europene, 13% va fi contribuţia de la bugetul de stat, iar Consiliul Judeţean Constanţa va aloca 2 % din valoarea totală a investiţiei. În prezent, Unitatea Medico - Sociala de la Agigea deţine un pavilion D+P+1 cu o suprafaţă construită de 440 mp şi funcţionează ca un centru rezidenţial pentru bolnavi cu diverse afecţiuni psihice.

Centrul va funcţiona într-o clădire nouă

CJC intenţionează să extindă corpul C1, cu un alt corp, în regim D+P+1, în suprafaţă aproximativă de 320 mp. Acest corp nou va fi destinat în exclusivitate bolnavilor de Alzheimer. Cele două corpuri vor fi unite printr-o terasă circulabilă şi prin coridoare la nivelul demisolului şi etajului. Instituţia va avea o structura mixtă, şi va fi compusă din centru rezidenţial pentru 40 persoane şi centru de zi pentru aproximativ 6 - 10 persoane. Pentru a se încadra în standardele naţionale şi pentru a se apropia de cele internaţionale, CJC intenţionează ca supravegherea bolnavilor să se realizeze într-un raport de unu la patru, adică o infirmieră să supravegheze patru bolnavi. În acest scop, se vor crea module de găzduire alcătuite din câte două încăperi cu câte două paturi, între care se va instala un grup sanitar şi un spaţiu în care se va afla infirmiera. Supravegherea se va efectua cu ajutorul unor pereţi vitraţi care vor permite vizibilitatea în interiorul camerelor modulului.

Potrivit invitaţiei de participare la deschiderea de oferte, publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), valoarea estimată pentru serviciile de proiectare enumerate este de 132.353,55 lei fără TVA, adică de aproximativ 1,5 miliarde de lei vechi. Deschiderea ofertelor este programată să aibă loc pe 15 februarie, la sediul CJC de pe Bd. Tomis, începând cu ora 12.00. Criteriul de atribuire va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în cadrul căreia preţul va conta 65%, iar propunerea tehnică 35%.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii