Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine va plăti? Emilian Vuţă are nevoie de tijă pentru piciorul zdrobit de zidul cimitirului (galerie foto + document)

ro

04 Apr, 2011 03:02 3084 Marime text

Cimitir_Emilian_Vuta_accidentat_de_gardul_cimitirului_004.jpgDupă ce zidul Cimitirului Central s-a prăbuşit, săptămâna trecută, un om a ajuns pe patul de spital, iar altul a fost condus, ieri, pe ultimul drum

Emilian Vuţă, constănţeanul care a supravieţuit după ce, săptămâna trecută, o parte din gardul Cimitirului Central s-a prăbuşit peste el şi peste prietenul său, Ion Ciobotariu, povesteşte că retrăieşte în fiecare zi clipele de groază prin care i-a fost dat să treacă.

„Fusesem cu Ion, care era prietenul meu cel mai bun, la o plimbare. Când treceam pe lângă gardul cimitirului au auzit o pârâitură şi instinctiv am fugit spre şosea. Ion mergea înaintea mea cu câţiva metri şi am văzut cum a fost prins sub gard. I-a rămas doar capul afară. Eu am căzut pe o parte şi zidul mi-a prins cam 40 de centimetri din picioare. Două nopţi nici nu am putut să dorm din cauza şocului. Vedeam doar gardul cimitirului cum se prăbuşeşte peste noi. Din păcate, Ion nu a avut nicio şansă. Eram cei mai buni prieteni. Nu trecea o zi fără să vorbim la telefon. Azi (n.r. ieri) îl înmormântează. Nici nu pot merge să-mi conduc prietenul pe ultimul drum", ne-a povestit, cu durere, Emilian Vuţă, care este internat la Secţia de Ortopedie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa. Bărbatul de 58 de ani a suferit fracturi de bazin, peroneu şi tibie gamba stângă. „Am nevoie de o tijă, care costă 1.600 de lei. Până acum am cheltuit deja 600 de lei pe medicamente. Nu ştiu ce o să mă fac mai încolo, că trebuie să stau imobilizat la pat vreo patru luni", a mai spus Emilian Vuţă. Fiind întrebat dacă îi va acţiona în judecată pe cei care se fac vinovaţi de accidentul care l-a mutilat, Emilian Vuţă şi soţia sa au precizat că vor face toate demersurile necesare. „M-a sunat secretara prefectului şi mi-a zis că mă voi întâlni cu dumnealui. În rest, nimeni nu m-a sunat şi nu m-a ajutat cu nimic. Eu sunt fericită că soţul meu este în viaţă, dar are nevoie de îngrijiri medicale. Cel puţin patru luni trebuie să stea imobilizat. El este pensionat pe caz de boală, are gradul II de invaliditate, eu sunt şomeră. Mai am în întreţinere o minoră de 16 ani, care este elevă. Ce să fac, dacă nu mă ajută nimeni?", ne-a relatat Carmen Vuţă, soţia lui Emilian Vuţă.

Bărbatul ucis de zidul cimitirului a fost condus ieri pe ultimul drum

Ion Ciobotariu, bărbatul de 63 de ani care a decedat joi după ce gardul Cimitirului Central s-a prăbuşit pe o porţiune de 50 de metri de-a lungul străzii I. L. Caragiale, a fost condus ieri pe ultimul drum. Ironia soţii face să fie înmormântat la o distanţă de aproape 30 de metri de locul unde şi-a găsit sfârşitul. „Vecinul meu era un om nemaipomenit. Prietenos şi săritor la nevoie. Locuia singur, pentru că soţia era plecată la muncă în Italia, iar fiica în Anglia. Avea o căţeluşă, pe care o plimba zilnic. Nu mi-a venit să cred ce s-a putut întâmpla. Mai ales că zilele trecute a venit la mine şi m-a ajutat să fac câte ceva în casă. Anii trecuţi a fost şi preşedintele Asociaţiei de Proprietari", ne-a povestit Ioan Bişoc, un vecin din bloc. Reamintim că, joi, o porţiune din gardul Cimitirului Central s-a prăbuşit pe o porţiune de 50 de metri de-a lungul străzii I. L. Caragiale, curmând viaţa unui om şi rănindu-l pe altul. Alte persoane aflate în maşini în acel loc au reuşit în ultimul moment să evite prăbuşirea gardului peste ele. Potrivit martorilor, o placă din gard s-a prăbuşit brusc, iar sub greutatea acesteia, alte şapte plăci au fost puse la pământ, omorând pe loc o persoană care se afla în trecere pe trotuarul de lângă gard. Odată cu gardul a mai căzut şi un stâlp de iluminat public. De altfel, oamenii din zonă au declarat că acel gard era înclinat de ceva vreme, motiv pentru care au făcut o sesizare la Primărie în acest sens.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii