Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:50 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidat unic pentru şefia Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară

ro

14 Apr, 2011 02:24 1933 Marime text
cap_5.jpgSCJU organizează concurs pentru ocuparea funcţiei de şef al Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară în perioada 28 - 29 aprilie 2011. Pe 28 aprilie, candidaţii vor susţine interviul, iar pe 29 aprilie proba scrisă şi proba clinică.

Pentru participarea la examen, un singur candidat şi-a depus dosarul. Este vorba despre medicul Marius Militaru, de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. Din anul 2002, Marius Militaru lucrează ca medic primar-chirurg cardiovascular la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca. Doctorul se ocupă de chirurgie cardiacă şi a vaselor mari: valvulopaţii, boala coronariană, disecţii de aortă, anevrisme arteriale, transplant cardiac, asistare ventriculară, de chirurgie vasculara arteriala periferica şi carotidiana, chirurgie venoasa şi angioacces (fistule arteriovenoase pentru dializă) şi de chirurgie cardiovasculară de urgenţă şi traumatologie. În perioada anilor 1996 - 2001, Marius Militaru a activat ca medic specialist la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, iar între anii 1991 şi 1996 ca medic rezident la Spitalul Fundeni din Bucureşti. Marius Militaru a absolvit Liceul Radu Greceanu din Slatina, în anul 1983. Între anii 1984 şi 1990 a fost student la Institutul de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti. În perioada 1991 - 1996 a fost medic rezident la Spitalul Fundeni. În anul 2000 a obţinut acreditare pentru chirurgie vasculară de urgenţă şi pentru chirurgie venoasă, iar în 2002 a urmat un training pentru sistemul de asistare ventriculară stânga Novacor din Bruxelles, Belgia. Este membru fondator al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară. În anul 1998, a primit premiul Fundaţiei Spitalului de Urgenta Bucureşti, iar în anul 1999 premiul de excelenţă pentru primul transplant cardiac din România. „Sper că doctorul Militaru va lua examenul şi va impulsiona lucrurile din secţia de Chirurgie Cardiovasculară", a declarat Dănuţ Căpăţînă, managerul SCJU din Constanţa. Reamintim că, în luna iulie 2010, profesorul Mircea Pătruţ, chirurg cardiovascular, a fost demis din funcţia de şef al Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul spitalului, în locul lui fiind numită Marta Budu. Despre medicul Marta Budu menţionăm că este conferenţiar la Universitatea Ovidius, cu activitate integrată la Compartimentul de Hemodializă, care are în schema lui de angajare un post de chirurg vascular, şi a activat în clinica pe care ulterior a condus-o.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 14 Apr, 2011 13:53 CUM ,NU RAMINE MOARTA SEFA ???? SA CHINUIT SA -L SAPE PE PROF SIRBU ,PE PROF PATRUT,OAMENII CE AU FACUTO KIRURC>SI >>>>>UITE CUM I-A VENIT RINDUL .AMINTITII VOI CA ROATA VIETII SE INVIRTE SI CA PRIMESTI CU MINA CU CARE DAI .ASTA ESTE CE SEMENI AIA CULEGI.