Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asistenţă medicală dentară gratuită (galerie foto)

ro

04 May, 2011 22:44 3405 Marime text
caravana.jpgDecanul Facultăţii de Medicină Dentară, prof. Corneliu Amariei, şi decanul Facultăţii de Medicină, prof. Petru Bodei, au lansat ieri Caravana de Medicină Dentară. În cadrul acesteia, peste 10.000 de persoane din zonele rurale defavorizate vor primi asistenţă medicală stomatologică gratuită.

„Este vorba Caravana de Medicină Dentară, care a fost achiziţionată de Universitatea Ovidius, prin Facultatea de Medicină Dentară, în proiectul: „Caravan of the health and education" MIS ETC CODE: 652, Priority axis 3: Economic and Social, development-economic development and social cohesion by joint identification and enhancement of the area's comparative advantage Key area intervention 3.3: People-to-People Cooperation. Proiectul face parte din Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria, iar valoarea lui se ridică la suma de 250.000 de euro. De proiect vor beneficia de asistenţă medicală stomatologică şi persoane care n-au fost în viaţa lor la un control de specialitate", a declarat decanul Facultăţii de Medicină Dentară, prof. Corneliu Amariei. Caravana de Medicină Dentară se va deplasa timp de 12 luni în localităţile rurale din zone defavorizate şi va acorda asistenţă medicală gratuită la peste 10.000 de persoane nevoiaşe. „În proiect sunt cuprinse localităţile Topalu şi Capidava din judeţul Constanţa, localitatea Grădiştea (plus trei sate) din judeţul Călăraşi, şi 15 sate din două raioane din Bulgaria. În afară de asistenţă medicală, pe care o vom acorda gratuit persoanelor din aceste localităţi, vom desfăşura şi o campanie de educaţie în sănătate dentară. De asemenea, în zece licee din zona rurală a judeţului Constanţa şi două licee din Bulgaria vom promova Facultatea de Medicină Dentară", a menţionat conferenţiarul Agripina Zaharia, managerul proiectului. Prezent la inaugurarea caravanei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Constantin Dina, a apreciat iniţiativa decanului Corneliu Amariei. „Este de apreciat iniţiativa decanului Amariei, pentru că nu în toate localităţile rurale din judeţul este asigurată asistenţa medicală stomatologică. Ar fi util ca şi autorităţile locale să se implice în dezvoltarea asistenţei medicale stomatologice în zonele defavorizate, în sensul stimulării financiare a medicilor", a precizat Constantin Dina". Medicii dentişti se aşteaptă să întâlnească pacienţi cu mari probleme dentare, din păcate, pentru mulţi locuitori din mediul rural, igiena orală fiind încă o necunoscută. Acum vor avea prilejul să cunoască un medic dentist de la care vor avea multe de învăţat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Bine ca se mai face ceva 05 May, 2011 00:42 buna initiativa.........felicitari organizatorilor, directiei, universitatii,etc.......in haosul din Romania cineva face treaba