Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anca Ghidirim, şefa de promoţie a Facultăţii de Marină Militară „Am absolvit Liceul Militar. Acum Academia. Îmi place uniforma"

ro

03 Aug, 2011 01:10 15256 Marime text
sefa-de-promotie.jpgEste prima dintre cei 53 de colegi, alături de care a absolvit în acest an Academia Navală Mircea cel Bătrân din Constanţa, Facultatea Marină Militară, Specializarea Navigaţie, Hidrografie şi Echipamente Navale

Anca Ghidirim a obţinut cea mai mare medie la examenele de absolvire şi teza de licenţă - 9,62, devenind astfel şefă de promoţie. Are 22 de ani şi un viitor promiţător în faţă. „Am ales cariera militară când am absolvit şcoala generală. Atunci, dintre toate ofertele liceelor pe care le-am studiat, mi-a plăcut cel mai mult liceul militar. Aşa am absolvit Liceul Militar de la Breaza. Apoi am ales să urmez studiile universitare de la Academia Navală Mircea cel Bătrân, pentru că mi-a plăcut specializarea aleasă, dar şi oraşul. Cei patru ani de facultate au trecut foarte repede, pentru că îmi place uniforma, îmi place ceea am făcut şi voi face", ne-a povestit Anca. Tânăra se pregăteşte să petreacă următoarele şase luni (septembrie-februarie) la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale Viceamiral Constantin Bălescu din Mangalia. „După absolvire, în funcţie de medie, aş vrea să optez pentru o funcţie la bordul unei nave militare a Forţelor Navale Române. Şi aş mai vrea să urmez şi un master", ne-a mai spus Anca. Prima ei aventură în larg a fost un voiaj de cinci luni pe nava şcoala „Mircea cel Bătrân".

sefa_de_promotie_anca_ghidiriu_1.jpg„Am navigat spre America. La început, a fost greu cu răul de mare, cu programul, apoi m-am obişnuit. În timpul voiajului nu doar executam practica, dar aveam şi program de studii", a mai adăugat tânăra. Anca ştie să asambleze şi dezasambleze o armă, să tragă la ţintă, să înoate, să se apere. „Viaţa de cazarmă m-a maturizat, m-a făcut mai disciplinată. În viitor, voi încerca să aplic în practică tot ce am învăţat în Academie", mai spune tânăra. Despre pasiunile sale, ne destăinuieşte că îi place să facă origami. „De trei ani fac origami, pe care le colecţionez sau le fac cadou celor dragi", povesteşte Anca. De altfel, în anul 2010, în cadrul activităţilor dedicate aniversării a 138 de ani de învăţământ la Academia Navală Mircea cel Bătrân, a fost organizată şi o expoziţie de creaţie artistică, în cadrul căreia au fost expuse şi creaţiile Ancăi. Am întrebat-o pe Anca cum îşi petrece timpul liber, mai ales că acum a „scăpat" de viaţa de cazarmă. „Acum merg acasă, la Brăila, unde mă aşteaptă părinţii. În timpul liber, îmi place să ies cu prietenii la un suc, să fac origami. Nu ies în cluburi, prefer să mă plimb cu prietenul meu", a conchis Anca Ghidirim.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • minutza 09 Mar, 2012 17:33 felicitari...foarte frumos...
  • mery 18 Aug, 2011 21:58 foarte frumos.. felicitari!