Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marturiile despre Ortodoxie ale unui convertit de la baptism, Dr. Clark Carlton CUM SA TRAIESTI O VIATA ORTODOXA INTR-O LUME SECULARA?

ro

14 Mar, 2011 21:58 2287 Marime text
adevarul-ortodoxiei-fata-de-catolicism_161470.jpgM-am convertit la Ortodoxie fiindcă am văzut în teologia şi viaţa Bisericii Ortodoxe o mărturie pură a adevărului - adevărul propriei mele fiinţe create după chipul lui Dumnezeu.Nu era o chestiune de supunere faţă de o autoritate exterioară, ci de recunoaştere şi de îmbrăţişare a adevărului realităţii în sine.

Fără îndoială, Biserica Romano-Catolică este mai mare şi mai bine organizată decât Biserica Ortodoxă. Fără îndoială, actuala liturghie romană este mai „accesibilă" americanilor moderni decât lungile slujbe cântate ale Bisericii Ortodoxe. Nici nu poate fi negat faptul că Romano-Catolicismul este mai uşor de înţeles din punct de vedere intelectual, fiind aşezat temeinic pe un puternic sistem raţional. Însă, nimic din toate acestea nu fac ca Romano-Catolicismul să fie adevărat. Domnul nostru a spus: „Eu sunt Adevărul". El nu a spus: „Eu sunt Eficienţa şi Comoditatea".

Citeste continuarea pe razbointrucuvant.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii