Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salata Fattoush

ro

07 Sep, 2011 00:00 2147 Marime text
salata.jpgFattoush este o salată originară din Levant ce aparţine unei familii de preparate numite "fatta", care conţin ca ingredient de bază pâine veche de câteva zile. Salata Fattoush conţine bucăţi de lipie (pâine de tip "pitta") şi diferite legume şi frunzoase.

Ingrediente: 200 g amestec de frunze de salată, de diferite forme şi culori, 200 g varza albă, tocată, o roşie mare, curăţată de seminţe şi tocată, un ardei gras roşu, tocat, un ardei gras galben, tocat, 10 cm bucată de castravete, cu coajă, curăţat de seminţe şi tocat, două cepe verzi, tocate, o ceapă roşie mică, tocată, o legătură de pătrunjel, tocată, 1/2 legătură de mentă, tocată, două lipii libaneze, două linguri de suc de lămâie, cinci linguri de ulei de măsline, sare, piper negru, proaspăt măcinat, o linguriţă de zahăr, 2-3 linguri de sumac

Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 150 °C.

Se taie lipiile, cu o foarfecă, pătrăţele cu latura de 2 cm. Se separă cele două feţe ale lipiei şi se coc pătrăţelele astfel obţinute 10 minute, pe o tavă de copt. Se combină între timp, într-un castron, o lingură de ulei, puţină sare şi jumătate din cantitatea de sumac. Se ung pătrăţelele de pâine cu această mixtură. Se combină într-un borcan cu capac 4 linguri de ulei de măsline cu suc de lămâie, sare, piper şi zahar. Se scutură borcanul, ca ingredientele să se amestece. Se lasă borcanul închis, circa 10 minute, ca aromele să se amestece. Între timp se combină într-un castron mare lăptucă, varza, ceapa verde şi cea roşie, ardeii graşi, castravetele, pătrunjelul şi menta. Chiar înainte de a servi salata, se adaugă în castron pătrăţelele de lipie crocante şi dressing-ul. Se amesteca bine şi se serveşte imediat, presărat cu restul de sumac şi ornat cu frunze proaspete de mentă.

Sursa: www.reteteleluiradu.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii